Gazete Vatan Logo
Galatasaray G.Saray'dan bir transfer daha!

G.Saray'dan bir transfer daha!

Futbolda transfer dönemini suskun geçiren G.Saray, basketbolda tam tersine bombaları patlatıyor.

G.Saray'dan bir transfer daha!

Transferde hareketli günler geçiren Galatasaray Liv Hospital, bir yıldızı daha kadrosuna kattığını açıkladı. Sarı kırmızılı kulübün resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, "Galatasaray Liv Hospital, Martynas Pocius ile 1 + 1 senelik anlaşmaya varmıştır." denildi.

G.SARAY'A KARŞI KARİYER REKORU VAR

1986 doğumlu Litvanyalı oyuncu son olarak Zalgiris Kaunas forması giydi. Euroleague'de 10,8 sayı 2,9 ribaund 2,5 asist ortalaması yakalayan Pocius Galatasaray karşısında ürettiği 26 sayıyla kariyer rekorunu kırmıştı.

Pocius 12 yaşındayken üç parmağını metal kesme makinesinde kaybedip iki parmağını kurtarabildi. Sol el orta parmağını yitiren oyuncu büyük bir mücadele sergileyerek basketbol kariyerinin bundan etkilenmesine izin vermedi.

Duke Üniversitesi mezunu olan Litvanyalı, Mike Krzyzewski gibi bir efsaneyle çalışma fırsatı buldu. Amerika'dan ülkesine dönen ve Zalgiris ile Avrupa macerasına başlayan Pocius dikkatleri üzerine çekip Real Madrid'e transfer oldu. Son Avrupa Şampiyonası'nda Litvanya Milli Takımı forması da giyen 1,96 metre boyundaki oyuncu 2 ve 3 numaralı pozisyonlarda görev alabiliyor.

Haberin Devamı