Gazete Vatan Logo
Galatasaray Furkan depremi!

Furkan depremi!

G.Saray Liv Hospital’ın milli yıldızı kontratını feshetti

Furkan depremi!

G.SARAY Liv Hospital’da Furkan Aldemir krizi yaşanıyor. 23 yaşındaki pivot sarı-kırmızılıların 5 aydır kendisine ödeme yapmamasının ardından kontratını feshetmek için işlem başlattı. Ani bir kararla Türkiye Basketbol Federasyonu’na başvuran ve NBA haklarını elinde bulunduran milli oyuncu bir süredir temas halinde olduğu Philadelphia ile sözleşme imzaladı.
AKLINDA uzun süredir ABD’de forma giymek olan ve bu sezon oynadığı 13 maçı da kaybeden Philadelphia ile el sıkışan Furkan’ı, sarı-kırmızılıların başantrenörü Ergin Ataman ve basketbol şube koordinatörü Murat Özyer kalması için uzun süre ikna etmeye çalıştı. Ancak 23 yaşındaki pivot sadece geçmişteki haklarını talep ederek NBA’in yolunu tutmaya karar verdi.
‘SEBEP?EKONOMİK?DEĞİL’
Milli pivot daha önce iki kez yüz yüze görüştüğü Philadelphia 76’ers ile anlaştığını ve G.Saray’dan ayrılık gerekçesini instagram hesabından yaptığı şu açıklamayla duyurdu: “NBA herkes gibi benim de hayâlim ve bunun için olumlu şartlar oluştu. G.Saray’daki kariyerim boyunca hep bu renkler için savaştım ve birçok fedakarlıkta bulundum. Ayrıca sanıldığının aksine ekonomik sebeplerle değil, Türkiye’deki basketbol gelişimimi bir üst seviyeye taşımak için gitmeye karar verdim. Kariyerim boyunca bana destek olan herkese teşekkürler.”
Ataman: Ortada bırakıldık
G.SARAY LH’de Furkan Aldemir depreminin ardından başantrenör Ergin Ataman’ın açıklamaları da gündeme damga vurdu. Ataman, sarı-kırmızılı takımın ortada bırakıldığını ifade ederek “Ben eski başkan Ünal Aysal’ın desteğiyle, sözüyle göreve geldim. Ama onun ayrılığı ile takım şu an ortada kalmış durumda. Benim beklentim Aysal’ın bu takıma sahip çıkması. Carlos Arroyo ve 1-2 isim dışındaki oyuncularımız alacaklarını alamadıkları için hukuken serbest durumda.
FURKAN, NBA’den teklif aldığı için sözleşmeden bedelsiz çıkıp gitme kararı verdi. Keşke bu kararı sezon başı?verseydi. Takımda ben de paramı almıyorum ama kulübü zor durumda bırakıp gitmedim. Sezon başında Liv Hospital’ın sponsorluk bedelini düşürmesi bu durumda etkili oldu” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı