Gazete Vatan Logo
Futbol G.Saray mı yoksa...

G.Saray mı yoksa...

Schalke'nin 19 yaşındaki yıldızı Julian Draxler, kulübü ile 2016 yılına kadar geçerli olan anlaşmasını 2018'e kadar uzattı.

G.Saray mı yoksa...

8 yaşından beri Schalke'de oynayan Draxler, yıllık 1,5 milyon Euro alıyordu. Yeni anlaşma ile Draxler'in ücreti, yüzde yüz zam yapılarak 3 milyon Euro'ya çıkarıldı. Draxler'i 2018 yılından önce transfer etmek isteyen bir kulüp, 45 milyon Euro bonservis bedeli ödemek zorunda kalacak.

KAMYONETLER DOLAŞTI

Schalke, genç yıldızı ile yeni anlaşmasını kamyonetlerle dolaştırdığı dev bilboardlar ile duyurdu. Bilboardlarda, Schalke'nin gelecek sezon deplasmanda giyeceği forma ile Draxler'in fotoğrafı ve "Gururla, heyecanla 2018'e kadar" sözleri yer alıyor. Bilboardları taşıyan 8 kamyonet, Gelsenkirchen yanında ezeli rakip Dortmund da dahil çevre kent ve kasabalarda dolaştı.

YASAKLARA TAKILMIŞTI

Draxler'i, Schalke'de A takıma, 17 yaşındayken Felix Magath çıkarmıştı. Magath, 11. sınıfa devam eden Draxler'in anne babası ile görüşerek genç futbolcunun eğitimine son verip sadece futbola yönelmesini istemişti. Anne baba bu isteği kabul edince karşılarına, yaşadıkları eyaletin kanunları çıktı. Kuzey Ren Vestfalya eyalet kanunlarına göre gençler 18 yaşını bitirinceye kadar ya düz okullarda ya da meslek eğitimi görmek zorundalar. Eyalet Eğitim Bakanlığı'nın müdahalesi üzerine Draxler, bir yıl daha az eğitim görülen karma liseye geçti. İkinci sorun ise gece maçlarıyla ilgili çıktı. 18 yaşından küçük gençlerin eğitim yanında haftada belirli bir saat çalışması mümkün.

Ancak gece saat 22.00'den sonra çalışmalarına izin verilmiyor. Draxler 18 yaşını bitirinceye kadar, saat 22.00'den sonra biten maçlarda özel izinle oynadı.

10 NUMARALI FORMAYI GİYECEK

Basın önünde poz veren Draxler, gelecek sezon Schalke'de 10 numaralı formayı giyecek.

Haberin Devamı