Gazete Vatan Logo
Süper Lig G.Saray ne kadar vergi ödeyecek

G.Saray ne kadar vergi ödeyecek

140 milyon TL vergi borcu olan Galatasaray, aftan yararlanarak 54 milyon TL vergi aslını 18 taksitte ödeyecek.

G.Saray ne kadar vergi ödeyecek

Şirketlerin elini rahatlatmak için yapılan vergi düzenlemesi, batağa sürüklenen futbol kulüplerinin de kurtulmasına yol açacak. En büyük yararı ise G.Saray, Beşiktaş, Trabzon ve Eskişehir görecek.

KAMU alacaklarının yeniden yapılandırılması için hazırlanan kanun teklifi TBMM’ye geldi. Kanun taslağına göre 30 Nisan tarihinden önce ödenmeyen ve cezalı duruma düşen vergilerin cezaları, gecikme zamları, gecikme faizleri silinecek. Vergilerin aslına ise TÜFE/ÜFE oranında zam uygulanacak. Enflasyon farkının ana paraya eklenmesinin ardından ödenecek vergilerin miktarı ortaya çıkacak.

KULÜPLER BÜYÜK YÜKTEN KURTULUYOR

Hazırlanan kanun taslağında Türkiye’nin 2015 yılında G-20 dönem başkanlığına hazırlandığı ve bu kanunla daha rekabetçi bir şirket profili oluşturulmasının hedeflendiği belirtiliyor. Vergi ödeme güçlüğü çektiği için ihalelere katılamayan şirketlerin de bu yasayla eli rahatlatılıyor. Bu kanun sayesinde spor kulüplerinin de üzerinden büyük bir mali yük kalkıyor.

18 TAKSİT HALİNDE ÖDENEBİLECEK

Ancak bütün şirketler gibi kulüplerin de bu yasal düzenlemeden yararlanmak için Maliye Bakanlığı aleyhine açtıkları davalardan vazgeçmeleri gerekiyor. Yasal düzenlemeye göre kurumlar yeni bir anlaşmayla 30 Nisan 2014’ten önce ödeyemedikleri vergilerin aslını peşin ödeyebildiği gibi 18 taksite de bölebiliyor. Ancak taksitlendirilen borçlar, 6 ay için 1.05, 9 ay için 1.07, 12 ay için 1.1 ve 18 ay için 1.15 katsayısı ile çarpılıyor. Ödemeler 2 aydan az aksarsa taksit sonuna o 2 ay eklenebilecek. Ancak daha fazla aksama olursa şirket ödeme hükümlerinden yararlanma hakkını yitirecek.

G.Saray’a piyango

DAHA önce 54 milyon vergi aslı ve o kadar da ziyai cezası bulunan G.Saray’ın, toplam borcu 140 milyon TL’yi buluyor. Bu yasayla G.Saray sadece vergi aslı olan 54 milyon TL’yi 18 taksitle ödeyebilecek. Aynı şekilde Beşiktaş’ın da vergi aslı yaklaşık 30 milyon TL. Eski protokole bağlanmış borçlarla birlikte bu rakam 130 milyon TL’ye kadar yükseliyor. F.Bahçe, Sivas, Balıkesir, G.Birliği, Akhisar, K.Paşa, Erciyes ve İBB’nin ise borcu bulunmuyor.

İŞTE BORÇLAR (Kaynak DHA)

milyon TL

1-G.Saray: 140
2-Beşiktaş: 130
3-Eeskişehir 35
4-Trabzon: 17
5-Ç.Rize: 5.3
6-G.Antep: 4.4
7-Bursas: 3.9
8-Konya: 3
9-Mersin İY: 1.5
10-K.Karabük: 1.5

Haberin Devamı