Gazete Vatan Logo
Galatasaray G.Saray şikayeti, Rotterdam’dan döndü

G.Saray şikayeti, Rotterdam’dan döndü

Hollanda’nın liberal partisi VVD’nin lideri Vincent Karremans, Galatasaray taraftarının Rotterdam’da gerçekleştirdiği şampiyonluk kutlamalarından şikayetçi oldu. Kendisinin şikayetine yanıtı, kentin belediyesi ve emniyet güçleri verdi.

G.Saray şikayeti, Rotterdam’dan döndü

Galatasaray’ın Başakşehir’i mağlup ederek Süper Lig’de şampiyonluğunu ilan ettiği gece Hollanda’da yaşananlar, ülkedeki siyasiler arasında tartışmaya neden oldu. Rotterdam’ın Hofplein meydanını o gece sarı-kırmızılı taraftarlar doldurmuş, meşaleler yakıp şarkılar söyleyerek takımlarının şampiyonluklarını kutlamışlardı.

Düzen bozuldu, trafik felç oldu iddiası

Ülkenin liberal VVD Partisi’nin lideri Vincent Karremans, Türk taraftarların gerçekleştirdiği kutlamalardan şikayetçi oldu. Kamu düzeninin bozulduğunu öne süren siyasi lider, kargaşa ortamı oluştuğunu ve trafiğin felç olduğunu ile sürerek sıkıntısını dile getirdi.

Polis, taraftarlara engel olmadı

Hollanda polisi o gece gruba müdahale etmezken, yalnızca aracını çimenlerin üzerine süren bir taraftar için devreye girdi. Emniyet güçleri trafiğin akışını başka bir yola yönlendirerek sarı-kırmızılıların kutlama yapmasını da mümkün hale getirdi.

Hofplein protokolü aynen işletildi

Karremans araçlarının kornalarını çalarak meydan etrafında dolaşan Galatasaray taraftarına cevap verilmemesini eleştirdi. Rotterdam Belediyesi ve emniyet güçleri konuyla ilgili olarak ortak savunma yaptı ve Hofplein Meydanı için oluşturulan ve bu tip durumları kapsayan yönetmeliğe dikkat çekti.

Haberin Devamı

'Feyenoord'a neyse, G.Saray'a da o' yanıtı

Taraftarların belli şartlarda meşale yakabilmesinin de içinde olduğu, kutlama yapmalarına olanak sağlayan kurallar, durumdan şikayetçi olan politikacı Karremans’ın bilgisine sunuldu. Hollanda Milli Takımı ya da Feyenoord’un zaferlerinin ardından meydanda Hollandalı futbolseverlere uygulanan protokolün, o gece Galatasaray taraftarlarına da aynen uygulandığına dikkat çekildi. (Skorer)