Gazete Vatan Logo
Futbol G.Saray UEFA'ya 'Köksal'mış

G.Saray UEFA'ya 'Köksal'mış

F.Bahçe dün yaptığı bilgilendirme toplantısında Arıboğan ve Helvacı’dan sonra G.Saraylı yönetici Ebru Köksal’ın da sürece dahil olduğunu iddia etti

G.Saray UEFA'ya 'Köksal'mış

“TFF Genel Sekreteri’yken 16 Şubat 2012’de Köksal polis fezlekesini UEFA’ya gönderdi. Ancak 14 Şubat’ta davanın ilk duruşması görülmüştü. Yani iddianame hazırdı.”

“İddianame hazırken otomatikman geçersiz sayılması gereken polis fezlekesinin Köksal imzasıyla UEFA’ya yollanması son derece düşündürücüdür.”

“Hangi belgenin altındaki imzaya baksak mutlaka bir G.Saraylı’nın adı var.”

UEFA Tahkim Kurulu’nun ‘2+1 yıl Avrupa’dan men’ cezasını 2’ye indirmesi üzerine konuyu Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi’ne (CAS) taşıyan F.Bahçe, kararın adil olmadığına vurgu yapıp, ezeli rakibi G.Saray’a yüklendi. Sarı-lacivertliler dün düzenledikleri bilgilendirme toplantısında UEFA Tahkim Kurulu’ndan çıkan karar, süreç boyunca yaşananları detaylı olarak anlatırken gündem yaratacak iddialar ortaya attılar.

Bunların en dikkat çekeni ve en önemlisi şike soruşturmasının başladığı günden bu yana ezeli rakip G.Saraylılığı ile bilinen ve şu an kulüpte aktif görev üstlenen isimlerin konuya direkt müdahil olduğuydu. Sarı-lacivertlilerin hedefindeki isimler o dönem TFF’de başkan vekilliği görevini üstlenen Lütfi Arıboğan, TFF’nin eski genel sekreteri Ebru Köksal ve yine o dönemin Hukuk Başmüşaviri İlhan Helvacı. F.Bahçe cephesi olayın patlak verdiği ilk günden bu yana özellikle Arıboğan ve Helvacı’yı UEFA Müfettişi Pierre Cornu ile yenilen yemekte süreçle ilgili bilgi verip, men kararında rol oynamakla itham ederken dün ise “Hangi belgenin altındaki imzaya baksak altında bir G.Saraylı’nın adı var” açıklamasıyla sarı-kırmızılılarla ilgili yeni bir iddiayı gündeme getirdiler.
Sarı-lacivertlilerin okları çevirdiği isim şu an Ünal Aysal’ın yönetim kurulunda yer alan Ebru Köksal. UEFA Müffettişi Palacios’un hazırladığı raporun tamamen polis fezlekesine dayandığını gören sarı-lacivertliler bunun üzerine geçtiğimiz günlerde TFF’ye bir yazı yazıp “Ne zaman ve neden sadece polis fezlekesini gönderdiniz” sorusu yönelttiklerini ifade ettiler. TFF’den gelen yanıtla polis fezlekesinin 16 Şubat 2012’de TFF Genel Sekreteri Ebru Köksal imzalı belge ile UEFA ulaştığının ortaya çıktığını söylediler. Ve bununla ilgili olarak şu açıklamayı yaptılar:

“Şike davasının ilk duruşması 14 Şubat 2012’de Silivri’de yapıldı. Yani bu tarihte iddianame hazırdı. İddianame hazırken ve fezlekenin otomatikman geçersiz sayılması gerekirken UEFA’ya polis fezlekesinin gönderilmesi son derece düşündürücüdür. Nitekim Palacios da tüm raporunu fezleke üzerinden hazırladı.”

‘Lütfi Arıboğan Etik Kurul’a baskın yaptı’

F.Bahçe cephesinin en önemli iddialarından biri de dönemin Futbol Federasyonu Başkan Vekili Lütfi Arıboğan’ın Etik Kurulu üyelerine baskı hatta baskın yaptığı yönünde. Sarı-lacivertliler TFF’de görev yaptığı dönemde İlhan Helvacı ile birlikte UEFA müfettişi Pierre Cornu ile yedikleri yemekte süreçle ilgili bilgi verip, men kararında rol oynadığını ileri sürdükleri Arıboğan’a yüklenmeye devam ediyor.

F.Bahçe yönetimi o dönemde Etik Kurulu’nun WOW Hotel’de gerçekleştirdiği karar toplantısı sırasında eşi Deniz Ülke Hanım ile birlikte otele geldiğini ve bağırarak “Devlet büyükleri size ‘Aziz Yıldırım’a ceza verin’ dedi. Niye vermiyorsunuz? Aziz Yıldırım’a ceza vereceksiniz” şeklinde sert bir tepki gösterdiğini öne sürdüler.

‘Fezlekede Trabzon yok’

Toplantıda ele alınan bir diğer konu ise Kanarya’nın yerine Şampiyonlar Ligi’ne gönderilmesiydi. Bu konuda da şu açıklama yapıldı: “Şampiyonlar Ligi’ne alınmadığımız 2011 sezonunda bizim yerimize Trabzonspor’u gönderdiler. Trabzonspor 16. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki davada yargılanmadı mı, yargılandı.

Onlar da bizim gibi taahhüt verdiler ama bizim yerimize Şampiyonlar Ligi’ne gidebildiler. Çünkü UEFA’nın davası fezleke üzerinden yürütülüyor. Fezlekede de Trabzonspor yok.”

‘Miguel Palacios’un raporu Türkçe klavye ile yazılmış’

F.Bahçe yönetimi, son dakikada tapeleri duruşma dosyasına eklemesi nedeniyle rahatsızlığını ifade ettiği UEFA Disiplin Kurulu Müfettişi Palacios ile ilgili çarpıcı bir iddiada bulundu: “Palacios raporunu Türkçe karakterlerin bulunduğu bir klavye ile hazırlamış. Bu durumda rapor ya Türkiye’de yazıldı ya da Palacios, Türkçe klavye bulup yazdı herhalde.”

‘Soruşturmayı 5 Mayıs’ta nasıl bilebilirdik?’

F.Bahçeli yöneticiler şike değil, ‘yalan beyan’ gerekçesiyle Şampiyonlar Ligi’ne gidemediklerini belirtirken, “UEFA’ya verdiğimiz taahhüt, 5 Mayıs 2011 tarihli. Soruşturma ise 3 Temmuz 2011’de açıldı. Yalan beyan verdiğimizi iddia ediyorlar, ‘Soruşturma açılacağını nasıl bilebilirdik?’ diyoruz. ‘Hayır, bilmeniz gerekirdi’ diyorlar. Taahhüdün ardından 3 maç yaptık. A.Gücü, Sivas ve Karabük maçları ki; onlar da dosyada. Soruşturma olduğunu bile bile bunlarda ayarlama mı yaptık?

Tahkim, cezayı 2+1 yıldan 2 yıla indirirken ‘+1’i, 2 sezon önce Şampiyonlar Ligi’ne gitmediğimiz için kaldırdı” ifadelerini kullandılar.

‘UEFA TFF’ye karışamaz’

Sarı-lacivertlilerde G.Saraylılığı bilinen TFF’nin eski yöneticisi Av. Yunus Egemenoğlu ile CAS Hakimi ve TFF Tahkim Kurulu’nun eski başkanı Türker Arslan’ın kararla ilgili yorumlarının da yanlı olduğu görüşü hakim. Nedeni ise Egemenoğlu’nun da Arslan’ın da önceki gün yaptıkları değerlendirmede UEFA’nın TFF’den aldığı kararı gözden geçirmesi ve kamuoyunu tatmin edici bir karar alması yönünde baskı yapacağını ileri sürmesi.

Ancak F.Bahçeliler, Tahkim Kurulu’nun kendilerini 2008 Disiplin Talimatnamesi’ne göre yargıladığına dikkat çekerken “2013’te alınan kararlar uygulanmaz. Ulusal federasyonların uygulamasıdır. Kendi içinde, kendi kurallarına göre değerlendirilir. Yerel federasyonun aldığı karara karışamaz” kararını aldığını belirtiyorlar.

‘Kararlarımızın arkasındayız’

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören, Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç ile Ankara’da bir araya geldi. UEFA’nın verdiği son kararlarla Bakan Kılıç ile fikir alışverişinde bulunan Demirören, “Biz kararlarımızın arkasındayız. UEFA’dan herhangi bir yaptırım beklemiyoruz, öyle bir yazı da beklemiyoruz” şeklinde konuştu.

‘Yargıtay karar versin artık’

F.Bahçe yönetimi Yargıtay kararının bir an önce çıkmasını bekliyor. Verilecek kararın daha fazla uzamasının bir anlamı olmadığı ifade edilirken“Eksi ya da artı bir karar verilmeli ki, Türk futbolu da tartışmalardan kurtulsun” denildi.

‘MASAK yine bizi inceliyor’

F.Bahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) ile yazışmalar yaptıklarını söyledi. Yıldırım, 2 gün önce yazı geldiğini belirtip, “Diğerlerine neden gitmiyorlar? Şimdi de 2007’den bu yana inceleme başlattılar. Zaten her şeyi bildiriyoruz” diye konuştu.

Haberin Devamı