Gazete Vatan Logo
Galatasaray Son söz UEFA'nın

Son söz UEFA'nın

Sarı-kırmızılı yönetim yeni dönemin mali raporlarını UEFA’ya teslim etti

Son söz UEFA'nın

Mali fair play radarına takılan ve 2016’ya kadar süre tanınan Cimbom, 2 transfer döneminde kemer sıktı... Tüm tasarruf tedbirlerini devreye sokan G.Saray, kadrosunu azaltıp maliyetleri düşürürken dün UEFA yetkilileri ile görüşüp ertelemenin 2018’e kadar uzatılmasını talep etti

G.SARAY camiası tamamen UEFA’dan gelecek yanıta göre kulübün gelecek rotasını çizmek üzere hazırda bekliyor... Genel sekreter Fatih İşceber ile birlikte futbol direktörü Cenk ergün ve mali işler direktörü Sedef Hacısalihoğlu UEFA yetkilileri ile görüşmek üzere Zürih’e gitti...

ÜNAL Aysal döneminden itibaren sarı-kırmızılıların artan maliyetleri ve borçların sürekli artması nedeniyle UEFA, G.Saray’ı mali fair-play kurallarına göre incelemeye alırken bir an önce borçlarını azaltması konusunda uyarıp ‘Avrupa kupalarından men’ tehtidi ile kulübü vurmuştu.

İŞTE bu nedenle kemer sıkma politikaları hayata geçirilirken hem Duygun Yarsuvat dönemindeki transfer dönemi hem de Dursun ile geçen transfer zamanında tasarruf tedbirleri uygulandı. Yeni gelen oyuncular için en az bonservis ödenerek hareket edilirken 44 kişilik kadro da 26’ya indirildi. Böylece 8 milyon Euro’luk bir kâra ulaşan G.Saray 90 milyon Euro’luk zararının da sezon sonunda 80 milyon Euro seviyesine ineceğini hesaplarken bu verilerle UEFA’nın karşısına çıkıldı.

Haberin Devamı

YAPILAN hamleler ve alınan tedbirler tek tek anlatılırken daha önce 2016 yılına kadar yapılan ertelemenin 2018’e çekilmesi istendi ve bu yıla kadar borç dengesinin ayarlanacağı taahhütünde bulundu.

SARI-kırmızılı idarecilerin verdiği belgeleri incelemek üzere alan ve yanıt için ileriki bir tarihi gösteren UEFA’nın vereceği son karar da aslan’ın gelecek rotasını çizecek. 2018’e kadar erteleme kararı verilmemesi durumunda kemer sıkma politikalarının daha da artması beklenirken aksi durumda ise devre arasında transfer yapabilmek için yönetimin de eli güçlenecek.

‘Toplantı iyiydi’
KULÜBÜN mali durumuyla ilgili olarak dün UEFA ile görüşen yöneticilerden Fatih İşbecer, yapılan toplantının olumlu bir havada geçtiğini söyledi. Konuyla ilgili açıklamada bulunan sarı-kırmızılı kulübün genel sekreteri Fatih İşbecer, “Toplantı olumlu bir havada geçti. UEFA yetkilileri ile rakamların üzerinden geçtik. Prosedürü, bundan sonraki adımlarda neler yapılması gerektiğini ve neler isteneceğini bize aktardılar.
İLK günden beri büyük bir ciddiyetle bu konunun üzerine gidiyoruz.
‘YİNE GÖRÜŞECEĞİZ’
Bundan sonra da UEFA’nın, bizden ve tüm Avrupa futbol ailesinden beklentileri doğrultusunda gerekli adımları kendi imkanlarımız dahilinde atmaya devam edeceğiz” dedi.
İŞBECER, önlerindeki süreçte çeşitli raporların teslim edileceğini ve UEFA yetkilileriyle tekrar bir araya geleceklerini bildirdi.

Haberin Devamı