Gazete Vatan Logo
Galatasaray Galatasaray'a 21'lik Sambacı

Galatasaray'a 21'lik Sambacı

Galatasaray, sol bekini Brezilya’da buldu. Cenk Ergün, oyuncu izleme komitesinin önerdiği Junior’u seyretmek için Sao Paulo’nun maçına gitti. Ergün, çok beğendiği 21 yaşındaki genç yıldız için girişimlere başladı.

Galatasaray'a 21'lik Sambacı

İgor Tudor, 3-4-3 sisteminin solunda oynatabileceği bir transfer isteyince, oyuncu izleme komitesi, Sao Paulo’nun 21 yaşındaki sol beki Junior’u önerdi.

Sportif direktör Cenk Ergün, genç yıldızı canlı izlemek için Brezilya’nın yolunu tuttu. Ergün, Junior’un takımı Sao Paulo’nun Ponte Preta deplasmanına çıktığı maçı stattan izledi. Sao Paulo 1-0 kaybetse de 90 dakika sahada kalan genç sol bek, Ergün’den tam not aldı.

2 milyon Euro

Cenk Ergün, hemen pazarlıklara başladı. Sao Paulo, ocak ayında Junior’u Gremio’dan 150 bin Euro’ya (600 bin TL) kadrosuna katmıştı. Brezilya ekibinin 21 yaşındaki oyuncu için kapıyı 2 milyon Euro’dan (8 milyon TL) açtığı öne sürüldü. Galatasaray, daha önce de sol bek sorununu Brezilya’dan transfer ettiği Alex Telles’le çözmüş, Sambacı daha sonra 6.5 milyon Euro’ya Porto’ya satılmıştı.

(Fanatik)