Gazete Vatan Logo
Galatasaray Galatasaray'a Euroleague freni!

Galatasaray'a Euroleague freni!

Euroleague’de önümüzdeki sezon yer alacak takımlar dün açıklanırken, G.Saray’ın katılımının hala netleşmediği ortaya çıktı. Sarı-Kırmızılı takımın kaderini temmuz ayında yapılacak Kontrol Komisyonu toplantısı belirleyecek

Galatasaray'a Euroleague freni!

Euroleague yönetimi, önümüzdeki sezon THY Euroleague’de yer alacak takımları açıklarken, listede Türkiye’yi temsil eden 4 takımdan biri olan Galatasaray’ın katılımıyla ilgili “pürüz” kafaları karıştırdı.

Kupa 1’e katılacaklara ilişkin detayların da yer aldığı açıklamada, A lisansına sahip F.Bahçe ile Anadolu Efes’in dışında lige kontenjan hakkı ile dahil edilen bir diğer Türk temsilcisi Darüşşafaka Doğuş’un yanında ‘wildcard’ işareti yer aldı. EuroCup’ta şampiyon olarak dev lige geri dönen G.Saray’ın isminin yanında ise (*) işareti vardı.

2016-17 sezonunda Euroleague’de yer alacak takımların listesinin hemen altında yer alan açıklamadaki ifadeler ise Sarı-Kırmızılılar’ın, Kupa 1’e katılımının henüz netleşmediğini açıkça gösterdi.

Açıklamadaki “Galatasaray’ın Euroleague’e katılımı, Euroleague Yönetim Kurulu’nun Kontrol Komisyonu tarafından, kayıt için gerekli evrakların tamamlanması sonrası yapılacak değerlendirmenin sonucuna bağlıdır” cümlesi, Aslan’ın karşısına yeni bir engel olarak çıkmış oldu.

Haberin Devamı

SABIKA DOSYASI KABARIK

Kupa 2’de şampiyon olmasına rağmen Cimbom’un durumunun henüz netleşmemesinin, Sarı-Kırmızılılar’ın, bazı eski oyuncularına yönelik ödenmemiş borçlarından kaynaklandığı öğrenildi.

Bunun yanı sıra, G.Saray’ın son yıllarda Avrupa kupalarındaki maçlarında yaşanan tribün olaylarından kabaran sabıkası nedeniyle taahhüt istendiği, ancak bunun yerine getirilmemesinden dolayı sorun yaşandığı ve temmuz ayında konunun netleşeceği ifade edildi.

(HT Spor)