Gazete Vatan Logo
Galatasaray Galatasaray'a tam 145 milyon lira!

Galatasaray'a tam 145 milyon lira!

Başkan Cengiz, paranın UEFA’nın kriterlerine uyum sağlamada ve şirketin mali yapısının düzeltilmesinde kullanılacağını söyleyerek UEFA’yı etkilemeye çalışacak.

Galatasaray'a tam 145 milyon lira!

Büyük gün gelip çattı. Haftalardır spor kamuoyunu gündemini meşgul eden Galatasaray'ın UEFA ile yapacağı Finalsal Fair Play duruşması yarın İsviçre'nin Nyon kentinde yapılacak. Uzun süredir maddi sıkıntılarını bir türlü aşamayan sarı- kırmızılı ekibin, gelir giderini denkleştirememesi nedeniyle Avrupa'dan men cezası alması ihtimali bulunurken Başkan Mustafa Cengiz, kulübe büyük darbe vuracak bu seçeneği ortadan kaldırmak için büyük çaba harcıyor. Sa rı-kırmızılı yönetimin, en büyük güvencesi ise Sermaye Piyasası Kurulu'nun kulübün sermaye artırımını kabul etmesi... Tüm izin ve işlemler tamamlanırken nisan ayı içerisinde Galatasaray'ın kasasına net 145 milyon lira gireceği ifade ediliyor.

REFORMLAR YAPACAK

Cengiz, UEFA'ya "Bahse konu nakit, aynı zamanda Şirket açısından yaşamsal önemi olan UEFA'nın kriterlerine uyum sağlamada ve şirketin mali yapısının kuvvetlendirilmesinde kullanılacaktır" sözünü verecek. Ayrıca Riva ve Florya projelerinden gelecek paranın kendilerini rahatlatacağını anlatacak ve yapısal reformlarını sıralayıp futbolun patronunu etkilemeye çalışacak.

Haberin Devamı

HEYET BELLİ OLDU

Ligde lider olan ve gelecek sezon Şampiyonlar Ligi'nde mücadele etmek isteyen Galatasaray'da UEFA heyetinin karşısına çıkacak kadro da belli oldu. Mete İkiz sunumu hazırladı. Yarın yapılacak toplantıda Cimbom'u başkan Mustafa Cengiz ve finans direktörü Sedef Hacısalihoğlu temsil edecek.

UEFA KURULU KARARINI 31 MART'TA AÇIKLAYACAK

Galatasaray yarın hesaplarını ortaya koyup, UEFA'dan onay almaya çalışacak. Sarı-kırmızılı yöneticileri dinleyecek olan yetkililer, kendi aralarında yapacakları değerlendirmenin ardından 31 Mart 2018 tarihinde kararını açıklayacak. Dursun Özbek'in mali tablolarının oylanacağı genel kurul ise 24 Mart'ta yapılacak. Özbek, muhtemel bir olumsuz karardan etkilenmeyecek.

YOL HARİTASI İSTEYECEK

Mustafa Cengiz'in UEFA'yla yapılacak görüşmede 3 yılık bir projeksiyon isteyeceği de iddia edildi. Ayn-ı sını Dursun Özbek de talep etmiş hatta Eylül başında davet bekledikleri yönünde açıklama yapmıştı. Ancak bu davet bir türlü gelmemişti. UEFA'nın yine G.Saray'a yeni bir plan sunması beklenmiyor.

Haberin Devamı

(Fotomaç)