Gazete Vatan Logo
Galatasaray Bir 'DEV'rin sonu

Bir 'DEV'rin sonu

Galatasaray, UEFA Şampiyonlar Ligi D Grubu'ndaki üçüncü maçında Borussia Dortmund ile karşılaştı.

Bir 'DEV'rin sonu

PrandellI'nin Devler Ligi maçlarında yaptığı sistem ve oyuncu değişikliklerinin faturası çok ağır oluyor. Arsenal maçı öncesi 3'lü savunmaya dönmüş ve 4-1'lik hezimet yaşanmıştı. Bundan ders almayan Prandelli, Dortmund maçı öncesi de yaptığı sistem değişikliği sonrası görüldü ki Cesare'nin Brütüs'e ihtiyacı yok! O zaten harakiri yapıyor..

KAZANAN takım bozulmaz diye bir laf vardır. Tamam F.Bahçe maçında belki takımdan çok memnun değilsin ama niye sistemle oyunuyorsun! Tamam Olcan'ı 11'e almayacaksın ama niye kadroya almıyorsun? Bruma bu maçta oynamayacaksa ne zaman oynayacak? Bunlara belki mantıklı bir açıklama yapacaktır Prandelli ama bu sistemle, kanatsız nasıl gol atacaksın? Her maç Sneijder şapkadan tavşan çıkaramaz ki!

G.SARAY'IN hangi sistemle oynadığı, sahada kimlerin olduğu da gerçek sorun değil. Asıl problem neler yapılmadığı. Sahada düzen yok, pres yok, kanat yok, derinlemesine pas yok. Aksine sürekli geri pas var, kendi yarı sahanda kocaman boşluklar vererek yalandan alan savunması var. Yani G.Saray bu anlayışla ruhundan çok uzakta!

Haberin Devamı

BU kadar hata varken ortada, Avrupa'nın belki de sistemi, en oturmuş takımı Dortmund hiçbir şey yapmadan farklı kazandı.

RAMOS KAPATTI

6'da sahanın en etkisiz ismi Pandev'in atağa çıkarken kaptırdığı top bir anda kontraya döndü. Kagawa'nın ortasına arka direkte Aubameyang çok rahat vurdu: 1-0. 18'de Piszczek'in Telles'ten kurtarıp yaptığı ortada yine Aubameyang topu ağlarımıza yolladı: 2-0. 30'da Aubameyang'ın hat-trickine direk izin vermedi. 41'de Reus'un uzaktan sert şutu çataldan filerle buluştu: 3-0. 83'te sahneye çıkan Ramos ceza sahası içinden çok sert vuruşuyla maçın skorunu belli etti: 4-0.