Gazete Vatan Logo
Galatasaray Galatasaray Avrupa'da yine kaybetti

Galatasaray Avrupa'da yine kaybetti

Galatasaray Odeabank Erkek Basketbol Takımı, ULEB Avrupa Kupası B Grubu 4. hafta maçında Litvanya temsilcisi Lietkabelis'e 78-73 yenildi.

Galatasaray Avrupa'da yine kaybetti

Bu sonuçla Galatasaray Odeabank, gruptaki 4. maçından da yenilgiyle ayrıldı. Lietkabelis ise 2. galibiyetini aldı.

Karşılaşmaya iyi başlayan Galatasaray Odeabank, Summers ve Hopson'ın etkili oyunuyla 5. dakikayı 11-5 üstün geçti. Periyodun kalan bölümünde iyi savunma yaparak rakibine fazla sayı şansı tanımayan ve Summers ile üç sayı çizgisinin gerisinde etkili olan sarı-kırmızılılar, ilk çeyreği 25-13 önde tamamladı.

İkinci periyoda Lavrinovic ve Leonavicius'un isabetli atışlarıyla iyi başlayan Lietkabelis, 13. dakikada farkı 4 sayıya (27-23) indirdi. Cline ve Hopson ile pota altından, Göksenin Köksal ile de üç sayı çizgisinin gerisinden basketler kaydeden Galatasaray Odeabank, 18. dakikada farkı yeniden çift hanelere çıkardı: 37-27. Karşılıklı sayılarla geçilen kalan bölümde rakibinin farkı eritmesine izin vermeyen Galatasaray Odeabank, devre arasına 43-32 üstün gitti.

Maçın ikinci yarısına karşılıklı basketlerle girilirken, Litvanya temsilcisinin farkı eritme çabalarına Hendrix'in isabetli atışlarıyla yanıt veren Galatasaray Odeabank, 27. dakikada 53-51'lik skorla üstünlüğünü devam ettirdi. Mehmet Yağmur ve Hendrix ile basketler bulmaya devam eden sarı-kırmızılılar, final periyoduna 61-58 önde girdi.

Haberin Devamı

Son çeyreğe Jasaitis ve Talton'un kaydettiği basketlerle giren konuk ekip, 33. dakikada skora eşitliği getirdi: 63-63. Oldukça çekişmeli geçen kalan bölümde Talton ve Peiners ile sayılar bulan Litvanya temsilcisi, Galatasaray Odeabank'ı 78-73 mağlup etti.