Gazete Vatan Logo
Galatasaray Galatasaray beğenmedi Almanya'da yıldız oldu

Galatasaray beğenmedi Almanya'da yıldız oldu

Galatasaray'da kadroda hiç düşünülmeyen ve Mainz 05'e gönderilen Nigel de Jong'a Almanya'daki ilk maçlarının ardından övgü yağıyor.

Galatasaray beğenmedi Almanya'da yıldız oldu

Galatasaray'dan Mainz'a transfer olan de Jong Almanya'da ilk maçlarına çıktı.

G.Saray'da geçtiğimiz sezon 18 lig maçına çıkan ve sadece 1 gol atıp Tudor'un gözüne giremeyen Nigel de Jong bu sezon hiç forma giyememiş ve ara transfer döneminin başında Alman ekibi Mainz'a gönderilmişti.

'Gerçek bir patron'

Mainz'da 2 maça çıkan de Jong'a Almanya'da övgü yağıyor. Alman Bild Gazetesi'nde yer alan habere göre takımının iki maçında da çok iyi bir performans gösterdi ve sahada gerçek bir patron olduğunu ispatladı.

Hollandalı oyuncunun Mainz'in tam ihtiyacı olan futbolcu olduğu vurgulanırken, Alman ekibinin hocası Sandro Schwarz yaptığı açıklamada 'Nigel bizim için sadece defansif olarak değil, oyun kurma açısından da çok önemli. Topla çok hızlı oyunuyor ve topu hemen defans çizgisinden çıkarıyor. Bunların hiçbirinden bahsetmesek bile Nigel sayesinde hep ihtiyacımız olan ani baskıları çabucak gerçekleştirebiliyoruz.' dedi.

Nigel de Jong Main'daki ilk maçında Hannover'e 3-2 mağlup olurken 78 dakika sahada kalmış, 3-2 galip gelinen Stuttgart maçında ise 90 dakika forma giymişti.

Haberin Devamı

(Emre Topaloğlu - Skorer)