Gazete Vatan Logo
Galatasaray G.Saray şampi...

G.Saray şampi...

Sezonun son derbisinde TT Arena’da Beşiktaş’ı deviren sarı-kırmızılılar artık 4. yıldıza 1 puan uzaklıkta

G.Saray şampi...

Cimbom 11’de Yasin’le öne geçerken sonrasında bastırdıkça bastıran ve bir şutu direkten dönen Kartal, Muslera’yı aşamadı. 80’de Sneijder, Beşiktaş’ın Şampiyonlar Ligi umutlarını da bitirirken, G.Saray bugün F.Bahçe’nin Başakşehir’e takılması ya da haftaya Rize’den 1 puan alması durumunda şampiyonluğunu ilan edecek

İLK yarı başladığında Türkiye’de kim bilir kaç milyon kişi heyecan içindeydi. Koskoca sezonun şampiyonluk düğümü çözülecekti belki de. Tahmini imkansız derbinin ilk yarısı futbol adına göz doldurmasa da hızlı ve tempoluydu. Peki 11’ler açıklandığında Beşiktaş taraftarı saçını başını mı yolmuştur yoksa bileklerini mi kesmiştir!?
BU sezon ‘hiç’ derbi kazanamayarak taraftarının boynunu büken Biliç, çıkardığı kadroyla ‘İnsaf’ dedirtti. Zaten prestij maçına çıkıyorsun, rakip şampiyonluk motivasyonuyla sahada, sen fantazi futbol liginde misin hoca?
11’DE gelen gol olacakların habercisi gibiydi. Saha ve seyirci avantajıyla coşan sarı-kırmızılılarda Yasin şahane bir şekilde adam eksiltip Günay’dan seken topu, dönüşünde affetmedi: 1-0. İlk 20 dakika Beşiktaş sahada adeta paralize olmuştu. Demba Ba’nın 20. dakikadaki pozisyonu olmasa G.Saray tek başına oynuyor sanabilirdik! Beşiktaş Sosa’nın kornerleri dışında etkin olamadı..
RÜZGAR TERSE DÖNDÜ AMA...
fakat sevgili okur, 2. yarıda rüzgar birden tersine döndü. İşte bu yüzden seviyoruz bu oyunu!. Melo’nun yarattığı boşluklar ve paslarla orta alanı hızla geçen Beşiktaş, Sosa’yla, Kerim’le ve Tolgay’la kaleyi yoklamaya, Demba’yla da gol bulmaya çalıştı. İlk yarım saat süren baskılardan en kritiği 60’ta oldu; Sosa’nın serbest vuruşunda Atınç hamle yaptı, Necip kale önünde karışıklıktan vuramadı, Semih’in hamlesiyle top uzaklaştı.
80’DE hızlı bir atakla kaleye inen Selçuk’un vuruşuna Günay çift yumrukla cevap verdi. Fakat pozisyon bitmemişti; geri dönen topu Sneijder bırakmadı, sağ alt köşeden top filelerle buluştu, 2-0!
STATTAKİ coşku görülmeye değerdi. Belki de bu maç G.Saray adına 4. yıldızın bir köşesi olacak. Beşiktaş’sa bu sezon zirve maçlarda yaptığını yapmaya devam etti, şampiyonluk içinse önündeki sezonlara gözünü dikti..

Haberin Devamı