Gazete Vatan Logo
Galatasaray Galatasaray büyük israf!

Galatasaray büyük israf!

Galatasaray yanlış transfer politikaları nedeniyle artan mali açığı Florya ve Riva gibi taşınmazlarını elden çıkararak kapatmak isterken bir skandal daha patlak verdi. 4 futbolcuya verdiği 2 milyon 140 bin Euro'yu da resmen "çöpe attı". İşte "Saray'da vurgun"un detayları...

Galatasaray büyük israf!

2016-2017 sezonu öncesi kadroda düşünmedği Tarık Çamdal, Umut Bulut, Ryan Donk, Olcan Adın ve Salih Dursun'un toplam maliyetini yaklaşık 95 milyon TL olarak belirleyen yönetim, yine skandal kararlara imza attı. Yönetim, sezon öncesi kadro şişkinliğini ve maliyeti en aza indirmek istediği halde hatalar zincirine yenilerini ekleyince vahim bir tablo ile karşı karşıya kaldı.

Piyasa değerinin üstünde bonservis bedelleri ödenerek alınan futbolcular yedek kulübesine adeta demir atarken sportif başarı da yakalanamadı. Maliyeti yüksek olan oyuncuları elden çıkarmak isteyen yönetim istediği bonservis rakamlarını ise bulamayınca mali denge bozuldu. Florya ve Riva projelerine sarılan yönetim şimdi de oynatmadığı 4 futbolcuya 2 milyon 140 bin Euro ödedi. Güncel kur ile 8 milyon 200 bin TL'den fazla ücret ödediği futbolcuların karnesi ve ücretleri ise şöyle:

Sözleşme fesih bedelleri

Hamit Altıntop: 825 bin Euro

Sigthorsson: 450 bin Euro

Lucas Ontivero: 550 bin Euro

Jem Paul Karacan: 240 bin Euro

Salih Dursun: 75 bin Euro

Haberin Devamı

İşte maç karneleri

Lucas: 5 maç A Takım, 3 Maç A2

Salih: 8 maç A Takım, 2 maç U21

Hamit: 91 maç A Takım, 2 maç A2

Jem Karacan: 17 maç A Takım

(Exspress Gazete)