Gazete Vatan Logo
Galatasaray Galatasaray'da büyük deprem!

Galatasaray'da büyük deprem!

Sarı-Kırmızılı yönetimin, ağır bir yaptırımla karşılaşma ihtimalini göze alarak sözleşmesini feshettiği Olcan, UÇK’daki davayı kazandı. Galatasaray, 30 Haziran’a kadar tecrübeli futbolcuya 2.9 milyon Euro ödemek zorunda.

Galatasaray'da büyük deprem!

Galatasaray’la 2 yıl daha mukavelesi bulunmasına rağmen 29 Ağustos 2016’da sözleşmesi tek taraflı olarak feshedilen Olcan Adın, Uyuşmazlık Çözüm Kurulu’na (UÇK) başvurarak, 2 yıllık garanti parası olan 3.7 milyon Euro’yu talep etmişti. Dava Galatasaray aleyhine sonuçlanınca, Sarı-Kırmızılı kulüp ağır bir yaptırımla karşılaştı.

Olcan’ın Akhisar’dan kazandığı 500 bin Euro çıkarılıp, kalan para güncel kura göre hesaplanınca, tecrübeli futbolcu Galatasaray’dan 2.9 milyon Euro almaya hak kazandı.

Üstelik Sarı- Kırmızılılar bu parayı 30 Haziran’a kadar peşin olarak ödemek zorunda. Aksi takdirde kulübe transfer yasağı gelebileceği iddia ediliyor.

Neden anlaşma yoluna gidilmedi

Hâl böyle olunca, Dursun Özbek yönetiminin Olcan’ı apar topar yollamak yerine neden anlaşma yoluna gitmediği sorusu akıllara geldi. Bu kararın, UEFA’ya verilen 65 milyon Euro maaş bütçesini geçmeme konusunda sıkıntı yaşanmaması için verildiği öne sürülüyor. Ayrıca 31 yaşındaki futbolcu, bu sezon ikinci yarıda giydiği Akhisar formasıyla 16 lig maçında 5 gol 8 asistle oynayarak göz kamaştırdı. Galatasaray’ın tecrübeli oyuncunun bonservisine ödediği 4 milyon Euro da böylece boşa gitmiş oldu.

Haberin Devamı

(Fanatik)