Gazete Vatan Logo
Galatasaray Galatasaray'da büyük endişe! 4 temel sorun...

Galatasaray'da büyük endişe! 4 temel sorun...

Cim-Bom'da hazırlık dönemindeki sonuçlar endişe yarattı, özellikle Avrupalı rakiplere karşı sorun yaşandı.

Galatasaray'da büyük endişe! 4 temel sorun...

Milliyet Gazetesi'nden Nevzat Dindar'ın haberine göre; Son şampiyon Galatasaray, Şampiyonlar Ligi öncesi istediği seviyeye ulaşamadı. 32 yaş ortalamalı orta saha, savunmadaki sıkıntılar, Gomis'teki formsuzluk ve Belhanda-Feghouli ikilisindeki düşüş korkuları epeyce artırdı.

Son şampiyon Galatasaray'da AEK maçındaki görüntü endişe yarattı. Özellikle savunmada bireysel hatalar yapan, orta alanda ise varlık gösteremeyen sarı-kırmızılıların yaz döneminde oynadığı 6 hazırlık maçında ortaya çıkan fotoğraf, Avrupalı rakiplerin yarattığı sorunlar oldu.

Son hazırlık maçında Yunanistan şampiyonu AEK'ya 3-2 yenilen Galatasaray, İsviçre'deki kampta da PSV Eindhoven'a 3-1, Valencia'ya ise 2-1 kaybetmişti.

Cim-Bom diğer özel maçlarında 2. Lig ekibi Sakaryaspor'u 3-0, İsviçre 2. Lig ekibi FC Will'i 1-0 yenerken Tunus ekibi Club Africain'ı da son dakika golüyle 1-0 devirmişti. Pazar günü TFF Süper Kupa'da Akhisarspor ile karşılaşacak olan Galatasaray, 10 Ağustos'ta da Ankaragücü deplasmanı ile ligde perdeyi açacak. Son maç da gösterdi ki Galatasaray'daki sorunlar belli ve bu durum kalburüstü rakipler karşısında hemen kendini gösterdi. Şampiyonlar Ligi sahnesi için kadro yetersiz, takviye şart.

Haberin Devamı

İşte Aslan'ın temel problemleri...

1) Savunma ERROR veriyor: Serdar Aziz sakatlığı yüzünden iyi çalışamadı. Sadece son hazırlık maçında forma giyerken, yenilen ilk goldeki hamle hatası dikkat çekti. Maicon ise ağır bulunuyor ve yeni dönemde takım savunmasını öne çıkarmayı düşünen teknik kadroyu endişelendiriyor. Sadece Denayer ile sorunlar çözülmeyecek gibi duruyor.

2) 32'lik orta saha: Selçuk, Fernando ve Donk'tan oluşan orta sahanın 32'lik yaş ortalaması istenen temponun yapılmamasına neden oluyor. Bu nedenle Ndiaye veya o seviyede bir ismin mutlaka alınması gerekiyor.

3) Belhanda ve Feghouli: Belhanda'nın oyun içindeki disiplinsizliği, pas hataları tedirginlik yaratıyor. Bu kayıpların Şampiyonlar Ligi'nde ağır bedeller ödeteceği öngörülüyor. Faslı bazen forvet arkası bazen de 8 numara olarak denendi ama istenen düzeyde olamadı. Feghouli fiziksel olarak iyi durumda olsa da beklenen patlamayı yapamadı. Formasını Onyekuru'ya kaptırabilir.

Haberin Devamı

4) Gomis'in formsuzluğu: Zam konusu psikolojik olarak Fransız forveti etkiledi. Mutsuz görüntüsü belki yok ama bu kez gol atamama kaynaklı bir bunalım içine girdi. Hazırlık maçlarını boş geçti. Zaten takviye yapılacaktı ama bu hali sürerse alternatif olabilecek ikinci bir golcü bile aranabilir.