Gazete Vatan Logo
Galatasaray G.Saray'da yeni başkan Mustafa Cengiz!

G.Saray'da yeni başkan Mustafa Cengiz!

Galatasaray’ın olağanüstü seçimli genel kurulu sona erdi. Sarı-kırmızılı kulübün 100. dönem yönetiminin belirlendiği kongrede, 1703 oy alan Mustafa Cengiz G.Saray'ın 37. başkanı oldu. Eski başkan Dursun Özbek ise 1623 oy aldı.

G.Saray'da yeni başkan Mustafa Cengiz!

Galatasaray Olağanüstü Seçimli Genel Kurul'da Dursun Özbek'e karşı üstünlük kuran Mustafa Cengiz, sarı-kırmızılı kulübün 37. Başkanı oldu.

Galatasaray Spor Kulübü'nün yeni başkanı Mustafa Cengiz, oy sayım işlemlerinin tamamlanmasının ardından tebrikleri kabul etti. Dursun Özbek, son sandık olan 18. sandık açılmadan önce Mustafa Cengiz'in yanına giderek kendisini tebrik etti ve seçimin yapıldığı salondan ayrıldı. Seçimin ardından salonda bulunan üyeler tezahüratlarda bulundu.
Mustafa Cengiz kimdir?

Galatasaray Kulübünün olağanüstü genel kurul toplantısında Dursun Özbek'le girdiği başkanlık yarışından zaferle ayrılan Mustafa Cengiz, kamuda ve özel sektörde başarılarıyla biliniyor.
Gaziantep'in Nizip ilçesinde 1949 yılında dünyaya gelen Mustafa Cengiz, ilk ve orta öğrenimini burada tamamladıktan sonra Gaziantep Lisesi'nden mezun oldu.
Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'ni bitirdikten sonra kamuda görev alan Cengiz, Köy Koop Merkez Birliği'nin kurucu uzmanı olarak çalıştı. Ardından Tanzim Satışlar (TANSA) Genel Müdürlüğü yapan Mustafa Cengiz, 12 Eylül 1980 darbesiyle birlikte kamudan ayrılarak özel sektörde iş hayatına atıldı.
Ortadoğu ülkelerine dönük işler yapan Cengiz, akaryakıt sektöründe yoğunlaştı. Türkiye Akaryakıt Bayiileri ve Gaz İşverenler Sendikası'nda genel başkanlık, İstanbul Ticaret Odası Petrol Meslek Komiteleri'nde sektör temsilciliği görevleri üstlenen Cengiz, Galatasaray Kulübü'nün de aktif üyelerinden biri konumundaydı.
Galatasaray Kulübü Tüzük Tadil Komisyonu üyeliği yaparak yeni tüzük çalışmalarına katkı veren Cengiz, divan kurulu ve genel kurul toplantılarındaki konuşmalarıyla da ön plana çıkıyordu.
Petrol sektöründe TABGİS (Türkiye Akaryakıt Bayiileri ve Gaz İşverenler Sendikası) Genel Başkanlığı ve İTO Petrol meslek komitelerinde sektör temsilciliği yapmıştır. alatasaray Spor Kulübü Tüzük Tadil Komisyonu üyesi olarak, tüzüğünün günün koşullarına uyum düzenlemesinde Galatasaray Divanı tarafından görevlendirilmiş ve komisyon olarak Tüzük tadil çalışmalarında bulunmaya devam etmekte olan Mustafa Cengiz ileri düzeyde İngilizce, Fransızca ve Arapça bilmektedir.
Mustafa Cengiz'in listesi:
Asil üyeler:
Celal Açar
Ahmet Sabri Şenkal
Acar Baltaş
Nejat Güney Okan Böke
Adil Aaraboğlu
Emre Erdoğan
Cenk Soyer
Hacı Hüseyin Toprak
Ahmet Ünal Çeviköz
Yedek üyeler
Mahmut Recevik
Mehmet Öner Cansever
Dinç Üner
Erol Özmandıracı
Arif Badur

Haberin Devamı

Galatasaray başkanlık seçimleri:

Haberin Devamı

1. sandık
Dursun Özbek: 68
Mustafa Cengiz: 56
Geçersiz: 3
2. sandık
Dursun Özbek: 96
Mustafa Cengiz: 68
Geçersiz: 5
3. sandık
Dursun Özbek: 113
Cengiz: 69
Geçersiz: 2
4. sandık
Dursun Özbek: 128
Mustafa Cengiz: 78
5. sandık
Dursun Özbek: 118
Mustafa Cengiz: 109
Beyaz oy: 1
Geçersiz: 8
6. sandık
Mustafa Cengiz: 98
Dursun Özbek: 110
7. sandık
Dursun Özbek: 86
Mustafa Cengiz: 100
Mustafa Cengiz, ilk kez 7. sandıkta Dursun Özbek'ten daha fazla oya sahip oldu.
8. sandık
Dursun Özbek: 74
Mustafa Cengiz: 99
Geçersiz: 9
Beyaz oy: 2
9. sandık
Dursun Özbek: 65
Mustafa Cengiz: 101
10. sandık
Dursun Özbek: 74
Mustafa Cengiz: 96
11. sandık
Dursun Özbek: 84
Mustafa Cengiz: 98
12. sandık
Mustafa Cengiz : 123
Dursun Özbek : 58
13. sandık sonuçları:
Dursun Özbek: 61
Mustafa Cengiz: 116
14. sandık sonuçları
Dursun Özbek: 60
Mustafa Cengiz: 89
15. sandık sonuçları
Dursun Özbek: 78
Mustafa Cengiz: 94
16. sandık sonuçları:
Dursun Özbek: 64
Mustafa Cengiz: 90
17. sandık sonuçları:
Dursun Özbek: 95
Mustafa Cengiz: 93
18. sandık:
Dursun Özbek: 191
Mustafa Cengiz: 125

Haberin Devamı

KONGREDEN NOTLAR

Haberin Devamı

Sarı-kırmızılı kulübün 100. dönem yönetiminin belirleneceği genel kurul, Galatasaray Lisesinde start alırken, ilk olarak kongre divan başkanlığına İrfan Aktar seçildi.

Dursun Özbek ile Mustafa Cengiz'in başkanlık yarışı vereceği kongrede, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından, sandık görevlilerinin onaylanması işlemine geçildi.

Mustafa Cengiz: “Dostane havayı eleştirerek bozulmasını istemiyorum”
Galatasaray Başkan aday Mustafa Cengiz, eleştirilerini seçim sürecinde yaptığını belirterek, “Buradaki dostane havayı eleştirerek bozulmasını istemiyorum. Seçim hayırlı olsun” dedi.
Galatasaray’ın Olağanüstü Seçim Genel Kurul Toplantısında başkan adaylarından Mustafa Cengiz açıklamalarda bulundu. Seçimin sarı-kırmızılı camiaya hayırlı olmasını dileyen Cengiz, “Galatasaray için 2.5 yılda görevde olan Dursun başkanımıza teşekkür ediyorum. Ekibiyle çalıştı, bizi bugünlere getirdi. Ben eleştirilerimi ifade ettim. Buradaki dostane havayı eleştirerek bozulmasını istemiyorum. Galatasaray’ı diğer olgulardan ayrı olarak daha centilmen bir karakteri olduğunun inancındayım. Ekip olarak Dursun Başkan, Ali Sami Yen, eski başkanlara teşekkür eder, hayırlı olmasını dilerim” diye konuştu.
Dursun Özbek: “Galatasaray’ın yarınlarının bugünlerden güzel olmasını diliyorum”
Galatasaray Başkan adayı Dursun Özbek, seçimin hayırlı olmasını dileyerek, “Galatasaray’ın yarınlarının bugünlerden güzel olmasını diliyorum” dedi.
Galatasaray’ın Olağanüstü Seçim Genel Kurul Toplantısı'nda başkan adaylarından Dursun Özbek açıklamalarda bulundu. Galatasaray’a yakışan bir seçimin olmasının kulübün olmazsa olmazlarından olduğunu belirten Özbek, “Yapılacak seçimin hayırlı olmasını, Galatasaray’ın geleceğine daha büyük faydalar getirmesini diliyorum. Geçtiğimiz iki hafta boyunca yoğun olarak Galatasaray’ı yönetmeye aday olan başkanlar her yerde projelerini açıkladı. 2.5 senede Galatasaray’a yaptıklarımız malumunuz. Galatasaray’ın yarınlarının bugünlerden güzel olmasını diliyorum. Galatasaray’da istikrar ve huzur olsun istiyorum. Seçimler rekabet içinde geçer. Bugüne kadar yaptığım hizmeti beğendiyseniz şimdi desteğinize ihtiyacım var” şeklinde konuştu.
Dursun Özbek 3 numaralı sandıkta, Mustafa Cengiz ise 8 numaralı sandıkta oyunu kullandı.