Gazete Vatan Logo
Galatasaray Galatasaray'da 'Özbek' operasyonu

Galatasaray'da 'Özbek' operasyonu

Galatasaray Yönetimi, mali ve yönetsel genel kurulda kapalı oylama yapılması için çalışmalara başladı. Bu şekilde eski başkan Dursun Özbek’in ibra edilmemesi için zemin oluşturulduğu ifade edildi.

Galatasaray'da 'Özbek' operasyonu

Milliyet Gazetesi'nden Nevzat Dindar'ın haberine göre; Galatasaray’da 31 Mart’ta yapılacak olan mali ve yönetsel genel kurul öncesi kulisler hareketlenirken ilginç bazı çalışmalar ortaya çıktı.

Başkan Mustafa Cengiz ve ekibinin, kendisinden önceki başkan Dursun Özbek’i ibra ettirmemek için beyin fırtınası yaptıkları ifade edildi. Denetim kurulu raporlarında geri adım atmak zorunda kalan Cengiz ve ekibi, bu kez de oylamanın yöntemi konusunda ezber bozmak istiyor.Oylamanın kapalı yapılması için harekete geçen Mustafa Cengiz ve diğer isimler bunun getirileri ve götürüleri üzerinde kafa yordular. Kapalı oylamada Dursun Özbek’in ibra olmaması için zemin oluşacağı ifade edildi. Bu şekilde, oylamanın salondaki atmosferi etkilemesi düşünülüyor. Böylece kongre gecikecek ve salondaki yoğunluk azalacak. Bu durumda ibra olmaması için çalışan organizasyonun eli güçlenecek.

Ayrıca açık oylamada ibra edenlerin bazılarının kapalı oylamada terse döneceği de tahmin ediliyor. Ancak teamüllere göre kapalı oylama kolay görünmüyor. Çoğunlukla açık oylama şeklinde geçen ibra, ancak oylamada yaşanabilecek kargaşa halinde kapalıya dönebiliyor.

Haberin Devamı