Gazete Vatan Logo
Galatasaray Galatasaray'da UEFA bilmecesi!

Galatasaray'da UEFA bilmecesi!

FFP anlaşmasını yeniden inceleme kararı alan UEFA için CAS hakemi Türker Arslan verdi veriştirdi, finans uzmanı Mete İkiz ise bunun normal bir işleyiş olduğunu belirtti.

Galatasaray'da UEFA bilmecesi!

Arslan: İtalyan lobisi kuvvetlidir. Bu anlaşılmaz karar ile Galatasaray’ın elini ayağını bağladılar. Bu iş çocuk oyuncağı değil ki... Karşınızda da Langaspor yok!

İkiz: Bu gelişmeyi son derece olumlu buluyorum. Bir kere prosedür tamamlanıyor. Kanaatim Yargı Kurulu’nun en geç cuma gününe kadar aynı kararı vereceği yönünde...

Galatasaray’ın UEFA Kulüp Finansal Kontrol Kurulu ile yaptığı anlaşmanın Yargı Kurulu’na gönderilmesi birçok kişinin kafasını karıştırdı. Spor Hukuku Enstitüsü Başkanı, CAS hakemi ve Galatasaray kongre üyesi olan Türker Arslan, yapılan uygulamanın hukuka uygun bir karar olmadığını savundu.

Arslan şunları söyledi:

“Daha önce bu şekilde verilmiş bir karar da yok. Uygulamada bir hata yok ki daha yeni imzalanmış bir sözleşme yeniden gözden geçirilsin. Varılan mutabakata aykırı bir hareket içinde olursun o zaman, ‘Yanlış yapıyorsun’ denilebilir. Ne böyle bir transfer hareketi ne de başka bir olumsuz durum söz konusu. Görünen o ki Milan itiraz etmiş ve buradan yola çıkılmış. Yüzde 90 böyle.”

Haberin Devamı

Bir hukukçu olarak böyle bir olaya rastlamadığını ifade eden Türker Arslan, “Üstelik Galatasaray’a resmi tebligat yapılmadı mı? Şampiyonlar Ligi’nde oynayabilir diye yazı geldi. İtalyanların lobisi kuvvetlidir. Bu anlaşılmaz karar ile Galatasaray’ın elini ayağını bağladılar. Transfer, sponsorluk anlaşmaları, kombineler vs.. Hepsi şimdi gereksiz şekilde etkilenecektir. Bir men cezası kesinlikle mümkün değildir. Davet tebligatı yapıldı. Bu iş çocuk oyuncağı değil ki... Karşınızda da Langaspor yok!” yorumunu yaptı.

Geçen dönemde yönetimde yer alan ve Mustafa Cengiz ile birlikte İsviçre’deki görüşmelere katılan finans uzmanı Mete İkiz ise Arslan’ın aksine bunu normal karşıladığını söyledi.

İkiz’in konuşması da şöyle:

“Bu gelişmeyi son derece olumlu buluyorum. Bir kere prosedür tamamlanıyor. 3 aşamadan oluşan bir prosedürdü. Biz yetkili kurulla 2 Mart’ta görüştük. İkinci bölüm ise Araştırma Birimi idi. Bu görüşme ise 9 Mart’ta gerçekleştirildi. 1.5-2 ay veri toplayıp rapor yazdılar. Ben açıkçası niye Yargı Kurulu’na sevk edilmediğimizi merak ediyordum. Prosedürün tamamlanması için araştırma biriminin Yargı Kurulu’na sevk etmesi gerekiyordu. Bir kere şunu kabul edelim, ceza verecek tek kurul burası. Ancak yüzde 99.9 müfettişler ne istediyse hakimler o kararı veriyor. Kanaatim en geç cuma gününe kadar aynı kararı verecekleri yönünde... Daha sonra yine çağıracaklar ve imzalar atılacak.”

Haberin Devamı

İkiz, “Galatasaray’a farklı bir muamele yapılmıyor. Maccabi de yine değerlendirilmeye alınacak” dedi.

(Milliyet)