Gazete Vatan Logo
Galatasaray Galatasaray'da zirve yolunda büyük kayıp!

Galatasaray'da zirve yolunda büyük kayıp!

Süper Lig'in 22. haftasında deplasmanda Kasımpaşa'ya konuk olan Galatasaray maçı deplasmanda 2-1 kaybetti.

Galatasaray'da zirve yolunda büyük kayıp!

GEÇEN hafta liderlik koltuğuna oturan G.Saray bunu sürdürmek istiyordu. Ancak sarı-kırmızılılar öne geçtiği 90 dakikada tartışmalı bir penaltı golü de yedi ve sahadan 2-1 mağlubiyetle ayrıldı.
6’DA Selçuk kullandığı serbest vuruşu kaleci kornere çeldi. Tam korner kullanılacakken Gomis bir anda yere yığıldı. Yüreklerin ağıza gelmesine neden olan olay sadece birkaç dakika sürdü ve Gomis oyuna devam edebildi. Ancak yaşanan tatsız olay bariz bir şekilde maçın temposunu düşürdü.
İLK yarının büyük bir kısmı orta saha mücadelesi halinde geçti. 37’de Donk eski takımına karşı harikalar yarattı. Kendi yarısında kaptığı topu sağ çizgiden sürdü, soldan bindiren Rodrigues’in tam ayağına attı. Rodrigues de uzak köşeye müthiş bir vuruşla perdeyi açtı: 1-0.
PAHALIYA PATLADI!
İLK yarının son dakikasında Halis Özkahya çok tartışılacak bir kara imza atarak Serdar’ın, Mensah’a müdahalesini penaltı olarak yorumladı. Topun başına gelen Mbaye skora beraberliği getirdi: 1-1.
İKİNCİ yarı tempoyu arttırmak isteyen Terim önce Eren’i alarak forveti çiftledi, yeterli olmayınca Sinan’ı da oyuna alarak bütün hücum silahlarını kullandı. Ancak G.Saray aradığı golü bir türlü bulamadığı gibi geride verdiği boşluk da pahalıya patladı. 80’de ceza sahasında yaşanan karambolde topa son dokunan Koita takımını galibiyete taşıdı: 2-1.

Haberin Devamı

Kasımpaşa 3 puanı evinden kazanarak puanını 29'a çıkardı.

Sarı-Kırmızılılar ise 44 puanda kalarak liderliği 46 puana çıkan Başakşehir'e devretti.

MAÇ ÖNCESİ NOTLAR

Spor Toto Süper Lig'in 22. haftasında Kasımpaşa'ya konuk olan Galatasaray'ın kadrosunda 2 değişiklik yapıldı.

Sarı-kırmızılı ekipte, sarı-kart cezasını Antalyaspor karşılaşmasında oynamayarak dolduran Muslera 11'e döndü ve Cedric Carrasso tekrar yedeğe çekildi.

Antalyaspor müsabakasında gördüğü kırmızı kart nedeniyle cezalı duruma düşen Younes Belhanda, Kasımpaşa önünde forma giyemezken, onun yokluğunda Tolga Ciğerci başlangıç kadrosunda kendisine yer buldu.

Haberin Devamı

Galatasaray'da tedavileri süren Fernando Reges ile Jason Denayer kadroya giremezken, Kasımpaşa'da ise sarı kart cezalısı Strahil Venkov Popov bu maçta takımını yalnız bıraktı.

Linnes formayı kaptı

Sarı-kırmızılı ekibin Norveçli savunma oyuncusu Martin Linnes, teknik direktör Fatih Terim'in gözüne girdi ve üst üste 3. resmi maçta da başlangıç kadrosunda yer aldı.

Galatasaray'ın Ziraat Türkiye Kupası'nda Atiker Konyaspor ile yaptığı çeyrek final rövanş maçındaki performansıyla tecrübeli teknik adamın beğenisini kazanan Linnes, ligdeki Antalyaspor müsabakasının ardından Kasımpaşa karşılaşmasında da ilk 11'de sahaya çıktı.

Sağ bekte takımın tecrübeli ismi Mariano Filho ise son 3 resmi maçta ilk 11'i unuttu.

Tribünler dolmadı

Kasımpaşa-Galatasaray müsabakasına ev sahibi takım taraftarlarının ilgisi düşük kaldı.

Kasımpaşa Recep Tayip Erdoğan Stadı'nda tribünlerin önemli bölümünün boş kalması dikkati çekti.

Öte yandan, Galatasaray taraftarları kendilerine ayrılan bölümü doldurdu. Yaklaşık 1500 sarı-kırmızılı taraftar, takımlarına tezahüratlarla destek verdi. Taraftarlar maç öncesi, "Lider buraya" tezahüratı yaparak takımı tribüne çağırdı.

Haberin Devamı

Öte yandan, Galatasaray Kulübü İkinci Başkanı Ahmet Şenkal ve başkan Yardımcısı Adil Araboğlu, A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Mircea Lucescu da maçı protokol tribününden takip etti.