Gazete Vatan Logo
Galatasaray Galatasaray'dan Alan ve Demba Ba harekatı!

Galatasaray'dan Alan ve Demba Ba harekatı!

Galatasaray, forvet hattını Alan ve Demba Ba ile oluşturacak ancak bu oyuncular için servet harcayacak.

Galatasaray'dan Alan ve Demba Ba harekatı!

5 Ocak’taki Antalya kampına kadar transferi tamamlamak isteyen Cimbom, son detaylar üzerinde çalışıyor. Alan’ın bonservisini Guangzhou Evergrade’den bedelsiz bekleyen Cim-Bom, Demba Ba için de Shanghai Shenhua’nın 6 aylığına kiralanması talebinde bulundu.

Bafetimbi Gomis’in gidişi sonrasında forvette bir türlü ayağa kalkamayan Galatasaray, golcülerini Çin’den transfer etmek için harekete geçti.Yaz dönemindeki yanlışları tekrar etmemek isteyen Cim-Bom, Guangzhou Evergrade’den Alan ve Shanghai Shenhua’dan Demba Ba’nın 5 Ocak’ta başlayacak Antalya kampına yetiştirmeye çalışıyor. Sarı-kırmızılılar, sezon başında son dakikaya kadar beklemiş, daha sonra da transfer gerçekleşmemişti.

Brezilyalı forvet Alan Carvalho’nun Çin kulübünden serbest ayrılmasını bekleyen Cim-Bom, imza parası olarak 2.5 milyon euro vermeyi kabul etti. Alan’la planlanan sözleşmeye göre 29 yaşındaki oyuncuya her sene için 4 milyon euro ödenecek. 3.5 senelik anlaşma yapılması planlanan Alan’ın maliyeti 16.5 milyon euroyu bulacak.

Haberin Devamı

Sarı-kırmızılılar Shenhua’da forma giyen Demba Ba’yı ise bekletiyor. 33 yaşındaki Senegalli futbolcuyu 6 ay için kiralayacak olan sarı-kırmızılılar, oyuncunun maaşının 2 milyon eurosunu ödemeyi kabul etti. Çin’de yıllık 8 milyon euro kazanan 33 yaşındaki futbolcunun böylece yarım sezonluk ücretinin yarısı olan 2 milyon euro, sarı-kırmızılılar tarafından üstlenecek.

Her iki futbolcu ile prensipte anlaşan Galatasaray, transfer yapabilmek için satış yapması gerektiğini unutmadan hareket ediyor. (Milliyet)