Gazete Vatan Logo
Galatasaray Sıkıntılı duruma tek çare Bruma

Sıkıntılı duruma tek çare Bruma

Spor Toto Süper Lig’de Galatasaray deplasmanda Adanaspor ile karşı karşıya geldi.

Sıkıntılı duruma tek çare Bruma

Trabzon yenilgisinin ardından hata istemeyen sarı-kırmızılılar ilk yarıda aradığı golü bir türlü bulamadı. 71. dakikada sahneye çıkan Bruma şık golüyle sıkıntıyı giderdi, Cimbom 20 puanla 3. sıradaki yerini korudu

KAZANMAK güzeldir. Hem de Adana gibi bir deplasmanda. Ama öyle rahat rahat bir galibiyet olmadı G.Saray için dün gece... Selçuk’un frikiği, Eren’in kornerden vurduğu kafa ve direğin gole izin vermediği pozisyon dışında net bir atak yapamadan.

G.SARAY topa sahip oluyor, yana geriye istediği gibi pas yapıyor. Demek ki sorun topla oynamada değil. G.Saray çok koşuyor, pres yapıyor. Demek ki sorun kondisyon da değil. Ama son maçlarında ya gol bulamıyor ya da çok zor buluyor. Aslında sorun gol bulamaması da değil sorun; Eren, Podolski, Yasin, Selçuk hatta Bruma bile topu ayağına istiyor, asla kimse ‘derinlemesine koşayım’ demiyor. Bu yüzden sarı-kırmızılılar golün hammaddesi olan net pozisyon bulamıyor!

BU isimler herhalde birçok takımın kadrosunda görmek isteyeceği oyuncular. Ama hepsini bir arada oynatmak, hepsinin tek yönlü oyununu sübvanse etmek gerçekten çok zor. Özellikle G.Saray’ın zorlandığı bütün maçların deşifresi aynı.

Haberin Devamı

TAVŞAN ÇIKARDI

Karabük, Kayseri, G.Birliği yani takım savunması yapmaya çalışan, iyi kapanan ekipler. Bu maçlarda derinlemesine yırtıcı koşular yapmayınca, boş alanlara hareketlenmeyip, bireysel yeteneklerin şapkadan tavşan çıkarmasını beklemek her zaman sonuç vermiyor.

DÜN gece de benzer bir tablo vardı. Adana dörtlü defansının önünde üç savunmacı orta saha ile başladı. Amaç belliydi. Yakaladığı fırsatları hızlı ataklara çevirmek. Sarı-kırmızlılar da yine katı savunma arasında eriyip gitti. Orta sahada kazandıkları neredeyse hiç bir topu ilerde gol pozisyonuna çeviremedi. Neredeyse artık maç bitti bitecekken 71’de kullanılan korneri Adana savunması uzaklaştırmadı. Yayın üzerinde topla buluşan Bruma öyle sert vurdu ki kalecinin müdahalesine rağmen top ağlara gitti ve G.Saray 3 puanla İstanbul’a döndü.