Gazete Vatan Logo
Galatasaray Galatasaray'dan flaş 'yerli' kararı!

Galatasaray'dan flaş 'yerli' kararı!

Galatasaray, sözleşmesi biten futbolculara fazla para konusunda taviz vermeyecek, özellikle yerli isimlere ekstra bedel ödemeyecek.

Galatasaray'dan flaş 'yerli' kararı!

Transfer konusunda kriterlerini belirleyen sarı-kırmızılılar, bonservisi elinde bulunan oyunculara verilen “imza parası” konusunda seçici olacak. Cim-Bom, Türk futbolcular dışında yabancılara da taviz vermeyecek. Sadece çok özel futbolcular bu ayrıcalıktan faydalanacak

Galatasaray, “imza parası”na yeni bir kriter getirdi. Sözleşmesi biten ve bonservisi elinde olan futbolculara alacakları yıllık ücret dışında verilen ekstra bedel konusunda sarı-kırmızılılar son derece seçici olacak.Yerli futbolculara bu konuda kesinlikle ayrıcalık tanınmayacak. Yabancılarda da sadece özelliği bulunan “yıldız statüsü”ndeki isimler için imza parası geçerli olacak.

Sarı-kırmızılılar son olarak ‘imza parası’ nedeniyle tıkanma noktasına gelen Jimmy Durmaz transferinde aldığı bu prensip kararını uyguladı. Toulouse ile sözleşmesi biten ve serbest kalan Türk asıllı İsveçli futbolcunun 2 milyon euro imza parası istemesiyle transfer tıkanma noktasına gelmişti. Ancak Galatasaray’ın kararlı tavrı sonrasında pürüzler giderildi ve Galatasaray, 30 yaşındaki kanat oyuncusuna imza parası taahhüt etmeden anlaşma sağladı.

Haberin Devamı

Babel’e verilecek

Galatasaray bu yaz şu ana kadar 3 ismin işini bitirdi. Babel ve Şener’den sonra Jimmy Durmaz’la da el sıkışan Aslan, bonservisi elinde olan 3 futbolcudan sadece Babel’e imza parası verecek.

Sarı-kırmızılı yetkililer, bu konuyla ilgili Milliyet’e konuştu, “İmza parası özel transferlerde ve durumlarda söz konusu olacak. Bu da bazı yabancı futbolcular için verilebilir” dedi.

(Milliyet)