Gazete Vatan Logo
Galatasaray Zaferin Adın'ı Burak koydu

Zaferin Adın'ı Burak koydu

G.Saray'a Bursa'da galibiyeti getiren 2 yıldız da çifte mutluluk yaşadı

Zaferin Adın'ı Burak koydu

G.SARAY 7 sezondur yüzü gülmediği Bursa deplasmanından bu sefer 3 puanla ayrılmayı başardı. Prandelli, Süper Kupa kadrosunda ciddi bir değişikliğe gitmiş ve Telles, Olcan ve Yasin'i yedek kulübesinde oturtarak başlamıştı zorlu mücadeleye.

İLK lig maçında ciddi bir revizyona giden İtalyan teknik adam sadece 11'inde değil siteminde de değişikliğe imza atarak Sneijder ve Bruma'yı Burak'ın arkasında görevlendirmişti. Bu sayede son maçlarında golü unutan G.Saray'ın ileri hattını güçlendirmek istemişti. Ancak Prendelli'nin bu çabaları özellikle ilk yarı sonuçsuz kaldı. Koskoca 45 dakika sarı-kırmzılılar rakip kaleye sadece bir şut atabildi. Onda da Sneijder'in vuruşu üst ağları yalayarak dışarı gitti.

DİĞER tarafta Şenol Güneş'le sezona iyi bir başlangıç yapmak isteyen Bursa da ilk yarı vasatı aşamadı. İki tarafın oyuna hakim olma mücadeleyi orta sahaya hapsetti. Dakikalar geçtikçe düşen tempo sonucu bastıran uykuyu Halis Özkahya'nın düdüğü engelledi ve takımlar soyunma odasına 0-0'la gitti.

MUSLERA DAMGASI

Haberin Devamı

İKİNCİ yarı adeta bambaşka bir mücadele oldu. 47'de Burak karşı karşıya Harun'u geçemedi. Dönen topla içeri giren Bruma'nın vuruşunda bir kez daha Harun gole izin vermedi. 52'de sağdan Bruma ortaladı, Burak topu yere düşürmeden sol ayağıyla gelişine nefis vurarak topu ağlara yolladı: 1-0.

BU golden sonra karşılaşma iyice renk kazandı. Skoru korumak isteyen G.Saray geriye yaslanarak maç sonuna kadar kontraatak futboluna dönerken, Bursa ise elinde avucusunda ne varsa taaruza geçti.

TİMSAH, 74'te Fernandao'nun röveşatası ve 76'da Volkan'ın şutlarıyla gole yaklaşsa da Muslera geçit vermedi.

Son dakikada Umut'un akıl dolu pasıyla sağdan içeri giren Veysel'in yerden pasını Olcan ağlara yollarken maçın da skorunu bellirledi: 2-0.