Gazete Vatan Logo
Galatasaray Galatasaray'dan şampiyonluğa dev adım!

Galatasaray'dan şampiyonluğa dev adım!

Galatasaray Süper Lig'in 33. haftasında evinde Malatyaspor'u yenerek şampiyonluğa dev bir adım attı! Sarı-Kırmızılılar gelecek hafta Göztepe'ye yenilmezse şampiyon olacak.

Galatasaray'dan şampiyonluğa dev adım!

Galatasaray Süper Lig'in 33. haftasında Malatyaspor'u evinde Belhanda ve Gomis'in golleriyle 2-0 mağlup etti ve puanını 72'ye çıkarttı. Malatyaspor ise 40 puanda kaldı.

Galatasaray’a şampiyonluk için 1 puan yetiyor

Galatasaray, Yeni Malatyaspor maçından galip ayrılması ile birlikte ligin son haftasında deplasmandaki Göztepe maçından en az 1 puan alması durumunda şampiyon olacak.

Spor Toto Süper Lig’in 33. haftasında Galatasaray, evinde karşılaştığı Evkur Yeni Malatyaspor’u 2-0 mağlup etti ve puanını 72’ye çıkardı. Sarı-kırmızılılar, ligin son haftasında deplasmanda Göztepe ile mücadele edecek. Aslan, bu maçtan en az 1 puan alması durumunda rakiplerine bakmaksızın 2017-2018 sezonunu şampiyon olarak tamamlayacak.

Türk Telekom Stadyumu’nda yenilmezlik serisi 19’a çıktı

Galatasaray, Yeni Malatyaspor’a karşı aldığı galibiyetle evinde yenilmezliği 19’a yükseltti.

Spor Toto Süper Lig’in 33. haftasında Galatasaray, evinde karşılaştığı Evkur Yeni Malatyaspor’u 2-0 mağlup etti. Sarı-kırmızılılar böylece Türk Telekom Stadyumu’mdaki yenilmezliğini de sürdürdü. Aslan bu müsabaka ile birlikte, oynadığı 19 karşılaşmada sadece 1 kez berabere kaldı. Galatasaray o beraberliği de Fenerbahçe derbisinde almıştı.

Haberin Devamı

MAÇTAN DAKİKALAR

Spor Toto Süper Lig'in 33. haftasında Galatasaray ile Evkur Yeni Malatyaspor arasında oynanan maçın ilk yarısı, 2-0 sarı-kırmızılı takımın üstünlüğüyle tamamlandı.

1. dakikada Galatasaray öne geçti. Evkur Yeni Malatyaspor savunmasının hatalı pasında topu kapan ve sağ çaprazdan ceza sahasına girerek çizgiye kadar inen Rodrigues, meşin yuvarlağı içeri çıkardı. Altıpas çizgisi üzerinde Belhanda, uygun durumda buluştuğu topu filelere gönderdi: 1-0.

3. dakikada Belhanda'nın ceza sahası dışında yerden çektiği sert şutta, top az farkla yandan auta gitti.

12. dakikada Galatasaray skoru 2-0 yaptı. Belhanda'nın pasıyla sol çaprazda topla buluşan Rodrigues ceza sahasına girdikten sonra altıpas çizgisine doğru hareketlenen Gomis'i gördü. Gomis, gelişine yaptığı vuruşla topu ağlara yolladı: 2-0.

Haberin Devamı

27. dakikada Sinan Gümüş'ün pasıyla ceza sahası sol çaprazında topla buluşan Rodrigues'in bekletmeden yaptığı vuruşta, top kaleci Farnolle'nin müdahalesine rağmen kaleye doğru yöneldi. Savunmada Cissokho son anda topu uzaklaştırarak gole izin vermedi.

38. dakikada Sinan Gümüş'ün ceza sahası dışında yerden attığı şutta, top kaleci Farnolle'de kaldı.

44. dakikada Aytaç Kara'nın sağdan yaptığı ortada altıpasın sol çaprazında topla buluşan Boutaib'in gelişine vuruşunda, meşin yuvarlak yandan dışarı çıktı.

Galatasaray, karşılaşmanın ilk yarısını 2-0 önde bitirdi.

Spor Toto Süper Lig'in 33. hafta maçında Galatasaray, Evkur Yeni Malatyaspor'u 2-0 yenerek, liderliğini sürdürdü.
58. dakikada Sinan Gümüş'ün pasıyla ceza sahasının sol çaprazında topla buluşan Rodrigues'in vuruşunda, meşin yuvarlak yandan auta gitti.
64. dakikada Sinan Gümüş'ün pasıyla ceza sahasının sağ çaprazında topu kontrol eden Fernando'nun yakın mesafeden sert şutunda, kaleci Farnolle meşin yuvarlağı uzaklaştırdı.
89. dakikada Belhanda'nın pasıyla ceza sahasının sol çaprazında topla buluşan Yasin Öztekin'in vuruşunda, top kaleci Farnolle'de kaldı.
Galatasaray, karşılaşmadan 2-0 galip ayrıldı.

Haberin Devamı

MAÇTAN NOTLAR

Spor Toto Süper Lig'in 33. haftasında Evkur Yeni Malatyaspor'u ağırlayan Galatasaray'ın kadrosunda 3 değişikliğe gidildi.

Sarı-kırmızılı ekipte teknik direktör Fatih Terim, ligde son oynanan Teleset Mobilya Akhisarspor müsabakasının ilk 11'inde yer alan isimlerden Serdar Aziz, Selçuk İnan ve Sofiane Feghouli'nin yerine, Maicon Roque, Younes Belhanda ve Sinan Gümüş başlangıç kadrosunda yer aldı.

Sakatlığı sonrası takımla çalışmalara henüz başlayan Serdar Aziz, bu maçta yedekler arasında yer alırken, sarı kart cezasını dolduran Younes Belhanda'nın yeniden takıma dönmesi nedeniyle Selçuk İnan da kendisine yedek kulübesinde yer buldu. Teleset Mobilya Akhisarspor maçında sarı kart görerek cezalı duruma düşen Sofiane Feghouli ise maçta oynayamadı.

Haberin Devamı

Öte yandan, Beşiktaş derbisinde yaşadığı sakatlık sonrası Teleset Mobilya Akhisarspor müsabakasını kaçıran Mariano Filho, hafta için takımla çalışmalara başlamasına karşın, bu müsabakada Fatih Terim'in tercihi Martin Linnes'den yana oldu.

Sinan Gümüş ligde ilk kez 11'de

Sarı-kırmızılı ekibin Evkur Yeni Malatyaspor ile oynadığı maçın başlangıç kadrosunda yer alan isimlerden Sinan Gümüş, bu sezon ligde ilk kez 11'e girdi.

Bu sezon ligde oynanan 17 maçta süre alan Sinan Gümüş, bu müsabakaların hepsinde sonradan oyuna dahil olurken, Evkur Yeni Malatyaspor önünde ilk 11'de şans buldu.

Futbolculardan annelerine jest

Galatasaraylı futbolcular, yarın kutlanacak Anneler Günü öncesi annelerine jest yaptı.

Sarı-kırmızılı oyuncular, müsabaka öncesi ısınmaya sırtlarında annelerinin isimlerinin yazılı olduğu formalarla çıktı.

Tribünler doldu

Galatasaray-Evkur Yeni Malatyaspor karşılaşmasına sarı-kırmızılı taraftarların ilgisi yüksek oldu.

Son dönemdeki iç saha maçlarına büyük ilgi gösteren Galatasaray taraftarları, Evkur Yeni Malatyaspor karşılaşmasında da Türk Telekom Arena'ya akın etti. Tribünlerin büyük ölçüde dolduğu görüldü.

Öte yandan, yaklaşık 500 Evkur Yeni Malatyaspor taraftarı da takımlarına destek vermek için kendilerine ayrılan bölümde yerlerini aldı.