Gazete Vatan Logo
Galatasaray Galatasaray farkı açıyor

Galatasaray farkı açıyor

Sarı kırmızılı kulübün Avrupa gelirleri 85 milyon Euro barajını aştı.

Galatasaray farkı açıyor

Süper Lig'deki 20. şampiyonluğunu ilan eden Galatasaray, dördüncü kez üst üste Şampiyonlar Ligi gruplarına kalmanın keyfini yaşıyor.

2011/12 sezonunda Avrupa dışında kaldıktan sonra 3 kez üst üste Devler Ligi'nde mücadele eden sarı-kırmızılılar, bu sezondan itibaren UEFA'nın getirdiği yeni gelir dağıtım sistemiyle ihya olacak.

Şampiyonlar Ligi grubunda 0 puan elde etse dahi yeni yayın ihalesinden ve para dağıtım sisteminden 25 milyon Euro'yu kasasına koyacak olan Aslan, çeyrek final oynadığı 2012/13 sezonu gelirlerini bile geride bırakıyor.

Galatasaray'ın 5 senelik dönemde elde ettiği toplam gelir ise en az 86.5 milyon Euro olacak. Cimbom sadece gruptan çıkarak 35 milyon Euro barajını aşıp bu parayı 100 milyon Euro düzeyine yaklaştırma şansına sahip.

DİĞERLERİNİN TOPLAMINDAN FAZLA

Devler Ligi için iki zorlu eleme oynayacak Fenerbahçe, 2011-15 döneminde UEFA'dan sadece 11 milyon 200 bin Euro gelir elde ederken, Trabzonspor 31, Beşiktaş ise 16 milyon 700 bin Euro kazandı. Üç ekibin kazandığı toplam para 58 milyon 900 bin Euro ediyor.

Haberin Devamı

Gelecek sezon için ise sadece Beşiktaş'ın Avrupa Ligi gruplarındaki yeri garanti, Trabzonspor ile Fenerbahçe gruplara kalmak adına elemelerde boy gösterecek.

(Sabah)