Gazete Vatan Logo
Galatasaray Galatasaray - Fenerbahçe

Galatasaray - Fenerbahçe

Ziraat Türkiye Kupası finalinde, Antalya Stadı'nda Fenerbahçe ile Galatasaray karşı karşıya geliyor.

Galatasaray - Fenerbahçe

CANLI ANLATIM İÇİN TIKLAYINIZ

54. Türkiye Kupası, Galatasaray ile Fenerbahçe arasında Antalya Stadı’ndaki final maçıyla sahibini bulacak. Ezeli rakiplerin sezon finalini yapacağı karşılaşma bir finalden fazla anlam taşıyor.

İLK 11'LER

STAT: Antalya
HAKEM: Mete Kalkavan
SAAT: 21.15

GALATASARAY: Muslera, Semih, Denayer, Hakan Balta, Carole, Selçuk, Emre, Sinan, Sneijder, Yasin, Podolski.

FENERBAHÇE: Fabiano, Şener, Kjaer, Ba, Hasan Ali, Mehmet Topal, Josef, Alper, Volkan, Nani, van Persie

GALATASARAY İÇİN ANLAMI ÇOK FARKLI

UEFA, Finansal Fair Play çerçevesinde Galatasaray’a 1 yıl Avrupa kupalarından men cezası verdi. Ancak sarı kırmızılı takımın cezasını çekebilmesi için kupalara katılım hakkı kazanması gerekiyor. Ligde ilk 5’e giremeyen Galatasaray’ın, Avrupa kupalarına katılım hakkı kazanıp cezasını çekebilmesi için tek yol Fenerbahçe’yi geçerek Türkiye Kupası’nı kazanmak. Aksi durumda, Galatasaray, Avrupa kupalarına katılım hakkı alamadığından cezasını bu sezon çekemeyecek.

GALATASARAY’IN 16 KUPASI VAR

Haberin Devamı

Galatasaray, Türkiye Kupası organizasyonda en fazla şampiyonluk kazanan ekip durumunda. Tarihinde Türkiye Kupası’nı 16 kez kazanma başarısı gösteren sarı-kırmızılılar, organizasyonun ilk 4 senesinde de kupayı kimseye kaptırmayarak bu alanda da rekora sahip.

FENERBAHÇE 6 KEZ KUPAYI KAZANDI

Türkiye Kupası’nda daha önce 15 kez final oynayan Fenerbahçe, 6 kez kupa sevinci yaşadı. Sarı-lacivertliler, 1967-1968, 1973-1974, 1978-1979, 1982-1983, 2011-12 ve 2012-13 sezonlarında kupayı müzesine götürdü.