Gazete Vatan Logo
Trabzonspor Galatasaray'ı geride bıraktı!

Galatasaray'ı geride bıraktı!

Fırtına, 8’inci haftadaki Akhisarspor maçının ardından göreve gelen Rıza Çalımbay döneminde 27 puanı hanesine yazdırdı. Karadeniz ekibi, bu periyotta en çok puan toplayan 4 takımdan biri olmayı başardı.

Galatasaray'ı geride bıraktı!

Süper Lig'de oynadığı son 7 karşılaşmada sadece tek galibiyet alan ve zirve yarışından uzaklaşan Trabzonspor, teknik direktör Ersun Yanal'ın yerine göreve gelen Rıza Çalımbay'ın dönemi göz önüne alındığında en çok puan toplayan takımlar arasında yer alıyor. Bordo-mavili takım ile ilk maçına 9'uncu haftadaki Malatyaspor karşısında çıkan ve bu müsabakadan 1-0 mağlup ayrılan deneyimli teknik adam, sonraki süreçte bordo-mavililerle 7 galibiyet, 6 beraberlik ile 1 mağlubiyet aldı. Trabzonspor, Çalımbay döneminde oynadığı karşılaşmalarda, 23'üncü haftayı zirvede tamamlayan Galatasaray'dan daha çok puan topladı. Bu periyotta toplamda 27 puanı hanesine yazdıran bordo-mavililer, 30 puan alan Medipol Başakşehir, 29'ar puan toplayan F.Bahçe ile Beşiktaş'ın ardında 4'üncü sırada yer aldı. Averajla lider konumunda yer alan G.Saray ise bu periyotta 24 puan toplayabildi.

İLK 5'TEKİLERDEN TEK YENİLGİ

Süper Lig'de 23'üncü haftayı 6'ncı sırada tamamlayan Trabzonspor, sıralamada üzerinde yer alan 5 takımla ligin ilk yarısında ve ikinci yarısında oynadığı 7 karşılaşmada sadece tek mağlubiyet aldı, 1 galibiyet ve 5 beraberlikle 8 puanı hanesine yazdırdı. Bordo-mavililer, Fenerbahçe ile oynadığı 2 derbiyi de beraberlikte tamamlarken, Medipol Başakşehir ile ilk maçta berabere kaldı, ikincisinde de rakibine mağlup oldu. Beşiktaş ve Kayserispor ile oynadığı ilk karşılaşmalarda sahadan beraberlikle ayrılan Karadeniz ekibi, Galatasaray'ı ise mağlup etmişti. Bordo-mavililer ikinci yarı fikstüründe ligin ilk 5 sırasında yer alan takımlardan 24'üncü haftada pazartesi günü Beşiktaş, 27'nci haftada Galatasaray ve 28'inci haftada ise Kayserispor ile karşılaşacak.

Haberin Devamı

(Fotomaç)