Gazete Vatan Logo
Galatasaray Galatasaray rekora koşuyor

Galatasaray rekora koşuyor

Galatasaray mağazacılıkta kar rekoru kırıyor.

Galatasaray rekora koşuyor

Galatasaray'ın Ekim ayı divan toplantısında başkan Dursun Özbek'ten sonra Mağazacılık A.Ş Genel Müdürü Ali Öğütücü söz aldı ve son 6 ayda Mağazacılık A.Ş'nin faaliyetleri hakkında Divan üyelerini bilgilendirdi. Ali Öğütücü Beyoğlu İstiklal Caddesi'nde Cuma günü 19.05'de açılacak 10 katlı mağazanın müjdesini verdi.

Ali Öğütücü şu şekilde konuştu;

"1 Ocak 2015'de o gün itibari ile bir karar alındı. Mağazacılığın bağımsız bir şirket olarak günümüzün perakende koşullarına uygun bir yapıya kavuşturulmasını hedefledik. Bu sürde başka neler yaptık. Depoda ne kadar malımız var ona baktık. Bağımsız denetim kurulu aracılığıyla bütün ürünlerimizi saydık. 1 milyon 280 bin adet stok bulduk. Bu stok 10 yılda oluşmuş, devrini tamamlamış, bizden gitmiş olan sporcuların resim ve tişörtleri elde kalmış. Bilançoda bunlar gerçek fiyatları ile görülüyordu. Bu stok malı zararına satmak ve kurtulmak zorundaydık. 6 ay içinde 800 bin adet güncel ihtiyaca yönelik ürün ürettik. Kampanyalar yaptık ve bu sürede 1 milyon 400 bin adet ürün sattık ve bu bize çok ciddi bir kaynak sağladı. Bu sayede Ocak ayından itibaren her ay kar ettik. Eski stoklarımız azaldıkça kar marjımız sürekli yukarı gitti. Bütçe disiplini de dikkat ettik. 3 milyonu aşkın bir depolama giderimiz vardı acil bundan kurtulmaya çalıştık ve bu depoları stada taşıdık. Ayrıca depo personel giderlerinden de kurtulduk. Bu işlemden senede 2.4 milyon tasarruf ettik. E ticarete başvurduk. Siteyi canlandırdık ve inanılmaz bir potansiyel ortaya çıktı. Sömestre döneminde 15 günde 1,5 milyon ciro yaptık. Sitemizi yeniledik ancak daha da iyi duruma getireceğiz. Tek bir markayı satan siteler içinde Türkiye'de ilk 5 site arasına girdik ve ezeli rakiplerimizden de bu alanda açık ara öndeyiz. Bu sistemi yurt dışına Avrupa ve Amerika'ya ulaştıracağız. Sponsorumuz Nike'e 15.9 milyon borç var. Bu yüzden Nike bize mal göndermeyecekti ve bu ödeme protokolü imzaladık ve 15 Ağustos itibari ile bu borcu sıfırladık. Mağazacalık A.Ş olarak hiçbir borcumuz kalmadı. 2014 yılında 12.7 milyon zararımız vardı şimdi 2015 yılı ilk çeyreğinde 26 milyon ciro 5.6 milyon kar elde ettik. Amatör şubelere sponsor olmak için protokol yaptık ve amatör şubelere 12,5 milyon kaynak aktardık.

Haberin Devamı

Sloganımız "doğduğumuz yerdeyiz", Galatasaray 23 Ekim Cuma günü İstiklal Caddesi'nde 10 katlı mağazamızı açıyoruz. Bir kat taraftarlarımız ile iletişim için kullanılacak bir mekan olacak. 23 Ekim Cuma 19.05'de açılış lazer gösterisi eşliğinde yapılacak. "

Haberin Devamı