Gazete Vatan Logo
Galatasaray Galatasaray sermaye artırımını açıkladı

Galatasaray sermaye artırımını açıkladı

Galatasaray'dan son dakika sermaye artırımı ile ilgili açıklama geldi. Yapılan duyuruda Galatasaray Sportif, Sınai ve Ticari Yatırımlar A. Ş. nin sermayesinin 108 milyon TL’den, 540 milyon TL'ye çıkartıldığı duyuruldu.

Galatasaray sermaye artırımını açıkladı

Galatasaray'dan sermaye artırımı ile ilgili resmi açıklama geldi. Yapılan açıklamada Galatasaray Sportif, Sınai ve Ticari Yatırımlar A. Ş. nin sermayesinin 108 milyon TL’den, 540 milyon TL'ye çıkartıldığı belirtildi. Ayrıca son dönemde kulübün UEFA'ya gidemeyeceği yönündeki haberlerle ilgili davalar açılacağı belirtildi.

Galatasaray'dan yapılan açıklama

Galatasaray Sportif, Sınai ve Ticari Yatırımlar A. Ş. nin sermayesinin 108 milyon TL’den, 540 milyon TL’ye çıkarılmasına onay verilmesine ilişkin SPK Kararı 1 Mart 2018 tarihinde alınmış ve aynı gün SPK Bülteninde yayımlanarak, kamuoyuna duyurulmuştur.

Devletimizin en saygın kurumlarından Sermaye Piyasası Kurulunda (SPK), 3 aydır haklı gerekçelerle bekletilmekte olan Sermaye artırımı başvurusu, Yeni Yönetimimiz göreve geldikten sonra; SPK tarafından mevzuat gereği istenen tüm sorgu, belge, bilgi ve şart koşulan gerekli düzenlemeleri yerine getirip, İzahnameyi de yeniden düzenleyerek, Galatasarayımız için mali açıdan çok önemli bir merhale olan bu süreci topyekun ve yoğun bir çalışma temposu içinde Camia lehine sonlandırmıştır.

Haberin Devamı

Ancak, bu olumlu gelişmeler ve şampiyonluk yolunda özveri dolu mücadele ve olağanüstü yürüyüşümüze karşı, tüm malum cephelerden yalan, iftira, düzmece haber, yorumlar ile fitne mahfilleri her zaman olduğu gibi yine derhal ortaya çıkmıştır.

Bu karanlık mahfillerin argümanlarından biri de Türkiye’de, UEFA kupalarına katılan tüm kulüplere uygulanan denetimleri sanki sadece Galatasaray’a yapılıyormuş gibi lanse etmek ve Galatasaray’a ağır cezalar verileceğini hükme bağlayarak ilan etmektir.

Borsa’da hisseleri işlem gören şirketimize karşı kamuoyunda yazılı, görsel, sanal tüm medya mecralarında bu tarz kötü niyetli ifade ve yazışmaları yapan kişi, kurum ve kuruluşları Sermaye Piyasası Kanununun 107/2. maddesi (*) tahtında hapis ve para cezası ile cezalandırılmaları için hem savcılıklar nezdinde harekete geçtiğimizi hem de Kulüp ve Şirket adına tazminat davaları açtığımızı ve açacağımızı kamuoyuna tekraren bildiririz.

Haberin Devamı

Biz Galatasaray Camiası olarak, Türk Sporunu yöneten tüm aktörlerin; hakeminden gözlemcisine, tüm medya mecrası ve ilgili federasyonlarla birlikte; dürüst, namuslu, bir takımın sıkı taraftarı olsa da hak ve objektif davranıştan ayrılmayan hakyemez bir karakter ve fıtrattaki Yönetimlerin, huzur, güven ve istikrar yolunda şehitler veren Ülkemize yakışacağını, tüm yarışan taraflar için ‘Dürüst Oyun’ (Fair-Play) adına tekrar hatırlatırız.

Galatasaray Spor Kulübü