Gazete Vatan Logo
Galatasaray Galatasaray Süper Kupa'nın sahibi oldu!

Galatasaray Süper Kupa'nın sahibi oldu!

Spor Toto Süper Lig'in son şampiyonu Galatasaray ile Ziraat Türkiye Kupası ikinci Akhisarspor'un karşı karşıya geldiği Süper Kupa maçını tek golle kazanan sarı kırmızılılar, 6. kez kupanın sahibi oldu.

Galatasaray Süper Kupa'nın sahibi oldu!

TFF Süper Kupa, geçtiğimiz sezonun lig ve kupa şampiyonu Galatasaray ile geçen sezonun kupa finalisti Akhisarspor arasında oynanan maçla sahibini buldu.
Fatih Terim'in cezası nedeniyle tribünden takip ettiği maçta Galatasaray, Akhisarspor'u Belhanda'nın ayağından bulduğu golle 1-0 mağlup etti ve 13. Süper Kupa'nın sahibi oldu.
Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, Sarı Kırmızılı kulüpteki 20. kupasını kazandı. Galatasaray en son 2016-2017 yılında Beşiktaş'ı seri penaltılar sonucunda mağlup ederek kupaya uzanmıştı. Akhisarspor ise Süper Kupa'yı geçtiğimiz sezon Galatasaray'ı penaltılar sonucunda mağlup ederek tarihinde ilk kez kazanmıştı.

Bakan Kasapoğlu'ndan Galatasaray'a tebrik

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Akhisarspor'u 1-0 yenerek TFF Süper Kupa'yı kazanan Galatasaray'ı tebrik etti.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, Kasapoğlu'nun şu ifadelerine yer verildi:

"Ankara Eryaman Stadyumu'nda oynanan TFF Süper Kupa müsabakasında rakibi Akhisarspor'u mağlup ederek kupayı müzesine götüren Galatasaray'ı kutluyorum. Başarıda emeği geçen tüm takım futbolcularını, teknik ekibi ve yönetimi tebrik ediyorum. Akhisarspor'u da mücadelesinden dolayı kutluyor, yeni sezonda başarılar diliyorum."

Haberin Devamı