Gazete Vatan Logo
Galatasaray Aslan ait olduğu yerde!

Aslan ait olduğu yerde!

Galatasaray Liv Hospital, Turkish Airlines Euroleague normal sezon D Grubu 10. ve son maçında Olympiakos ile karşı karşıya geldi.

Aslan ait olduğu yerde!

BİR pişmiş tavuğun bir de G.Saray’ın başında bu kadar dert vardı herhalde. Ödeme sorunlarıyla oyuncularından olan, hatta Erceg ve Arroyo’yu bile kaybetmesi gündeme gelen, en kritik maçı öncesi cezaları açıklanan ve tamam-devam mücadelesine Erceg’den yoksun, gözü seyircisiz tribünde, kulağı da Valencia’da çıkan bir takım...

BUNA rağmen 11-0’lık seriyle maça müthiş bir başlangıç yaptı sarı-kırmızılılar. Carlos Arroyo’nun hücumdaki etkinliği maçın genelinde olduğu gibi ilk çeyrekte de fark yarattı. Spanoulis’in devreye girmesiyle mücadeleye denge gelse de Sinan ve Young’ın katkısıyla çeyrek 20-18 temsilcimiz lehine sonuçlandı.

DIŞ oyuncularının devreye girememesi 2. çeyrekte skor anlamında daha kısır bir görüntüye sebep oldu. Devreye 3:27 kala konuk ekip adına Soloukas’la 4’e çıkan fark, 2:24’te Arroyo’nun 3’lüğüyle kapandı. İlk yarı skorunu Lafayette belirledi: 36-38.

DERSLİK ZAFER

2. yarıya çok daha konsantre başlayan Cimbom, Arroyo, Young ve Sinan’ın enerjisine Pocius ve Micov’un da katılmasıyla temposunu yükseltti. Young’ın pota altındaki etkili performansıyla ribaund üstünlüğünü ele geçirmenin avantajını kullanan sarı-kırmızılılar, Olympiakos top kayıplarını da iyi değerlendirdi. 7 sayılık üstünlükle (57-50) girdiği son çeyrekte motivasyonu maksimuma çıkan G.Saray, Valencia’dan gelen güzel haberle varını yoğunu ortaya koyduğu maçtan ders niteliğinde bir galibiyetle ayrıldı. Ders alınması gerekliliğinden bahsettiğimiz mağlubiyet örneklerinin aksine, ders veren bir galibiyet bu!

Haberin Devamı

1,3,5,7... sıkıntının tamamını göğüsleyen bu takım ve koç Ataman, kendilerinden umudun kesildiği bir ortamda, yılmadan hedefine ulaşmış ve gözardı edilemeyecek kadar övgü ve desteği hak ettiğini ispatlamıştır. Umarım en az onlar kadar sıkıntılara kaynak olan merciler de bundan sonrası için üzerlerine düşeni yaparlar. TOP 16’da başarılar G.Saray.