Gazete Vatan Logo
Galatasaray Rest işe yaradı Bruma resmen Leipzig'de

Rest işe yaradı Bruma resmen Leipzig'de

G.Saray yönetiminin Bruma'ya yaptığı "19 Haziran’da kampta ol" çağrısı transferde etkili oldu.

Rest işe yaradı Bruma resmen Leipzig'de

Başkan Dursun Özbek’in resti sonrası Alman ekibi’nin direnci kırıldı. Leipzig, bonuslarla birlikte 15 milyon Euro’ya kadrosuna kattığı Bruma ile dün 5 yıllık sözleşme imzaladı.

HAFTALARDIR Bruma transferinde yaşanan belirsizlik sona erdi, Portekizli için anlaşma sağlandı... Herkesin bildiğinin aksine sadece G.Saray ile Leipzig arasında değil aynı zamanda Bruma ile Alman kulübü arasında da sorunlar yaşandı imza sürecinde.

9 milyon Euro’dan başlayan transfer pazarlıklarında Leipzig dün bonuslarla birlikte 15 milyon Euro’ya çıkınca transfer mutlu sonla bitti. İşin imza sürecine gelmesinde başkan Dursun Özbek’in Portekizli’ye yaptığı ‘19 Haziran’da kampta ol’ çağrısı etkili oldu.

ÜST LİMİT 1.5 MİLYON

YETENEKLİ futbolcu dün yeni takımıyla 5 yıllık sözleşme imzalarken, G.Saray da sözleşmenin detaylarını KAP’a bildirdi. Buna göre sarı-kırmızılılara net 12.5 milyon Euro bonservis bedeli ödenecek. Leipzig 2018-2019 ve 2021-2022 sezonları arasında UEFA Şampiyonlar Ligi’nde gruplara kalırsa her bir dönem için 500 bin Euro, söz konusu sezonlarda UEFA Avrupa Ligi’nde gruplara kalınırsa her bir dönem için 250 bin Euro daha G.Saray’ın kasasına girecek. Burada iki kulüp arasında üst limit olarak 1.5 milyon Euro belirlendi.

Haberin Devamı

SPORTING’E 125 BİN

OYUNCUNUN forma giyeceği 25. resmi maç için 250 bin Euro, 50. resmi maç için 250 bin Euro alacak olan Aslan, Leipzig’le yapılacak özel karşılaşma sözleşmesine istinaden 1 milyon Euro ek gelir elde edecek. Cimbom bu transfer için Sporting Lizbon’a ise sadece 125 bin Euro yetiştirme bedeli ödeyecek.