Gazete Vatan Logo
Galatasaray Galatasaray yönetiminde "Bizans oyunu" ve "Entrika" kavgası!

Galatasaray yönetiminde "Bizans oyunu" ve "Entrika" kavgası!

Finans Direktörü Gözde Turan'ın işten çıkarılması kriz yarattı. Genel Sekreter Fatih İşbecer, kulübe ve yöneticilere yazı gönderdi, bazı idarecileri "Bizans oyunu" ve "entrika" yapmakla suçladı.

Galatasaray yönetiminde "Bizans oyunu" ve "Entrika" kavgası!

Galatasaray Kulübü’nün Finans Direktörlüğü biriminde yaşanan işten çıkarma krizi büyüyor. Hatırlanacağı üzere bu görevi yürüten kulüp profesyoneli Sedef Hacısalihoğlu, Ünal Aysal döneminde 216 bin TL tazminat ile işten çıkarılmış ancak Duygun Yarsuvat’ın göreve gelmesiyle Ali Dürüst’ün seçim şartı olarak 18 bin TL maaşla tekrar göreve alınmıştı.

Dursun Özbek'in başkanlığa seçilmesinin ardından yönetici Fatih İşbecer’in Galatasaray Lisesi’nden sınıf arkadaşı olan Gözde Turan da 18 bin TL maaşla geçen ağustos ayında Finans Direktörü olarak kulüpte işe başladı.

İşbecer’in, Sedef Hacısalihoğlu’nun işten çıkarılmasını istemesi ancak başkan Dursun Özbek’in Gözde Turan’ın görevine son vermesi yönetim içindeki sıkıntıyı artırdı. Fatih İşbecer’in dün kendi imzasıyla bir yazı kaleme alıp Sarı-Kırmızılı kulübün tüm yöneticilerine gönderdiği ve sert ifadeler kullandığı öğrenildi.

Kulübe yakın kaynaklardan alınan bilgiye göre; İşbecer’in yöneticilere yolladığı yazıda şu sözler yer aldı:

"Ben yönetim kurulunda söylediğimi tekrar paylaşmak istiyorum. Galatasaray’dan 216 bin TL tazminat ödenerek atılmış ve Ali (Dürüst) Ağabeyin seçim şartı olarak geri aldırttığı Galatasaray’ın en kötü finansallarının CFO’sunu hoş tutmak adına bu duruma düşüyoruz."

Haberin Devamı

"Gözde Turan, Başkanın ‘Ben Sedef’i göndereceğim’ beyanı üzerine önüne getirdiğim her biri 15 yıllık finans geçmişi olan 3 CV’den Gözde’ninkini seçmesi üzerine işe başladı.

"Gözde’nin hazırlamama yardım ettiği ve sizlerle paylaştığım Galatasaray’ın 2016’daki zararını tahminlediğimiz raporun üzerinden 1 hafta geçtikten sonra bu konunun gündeme düşmesini de manidar buluyorum."

"Bundan böyle değerli kulübümüzü herhangi bir finansal planlama yapmadan, nakit akışını bilmeden günlük operasyonlar ile idare etmek durumunda kalacağız. Ben 45 maddelik futbol çözüm raporu ve Galatasaray’ın geleceğini ilgilendiren finansal raporlar hazırlar, aksiyon planları sunarken, Bizans oyunları ile entrika yapanlar var. Bizim misyonumuz Galatasaray’ın geleceğini kurtarmaktır. Şu an için maalesef bu yönde ilerlemiyoruz."

Haberin Devamı

(Cumhuriyet)