Gazete Vatan Logo
Galatasaray Poldi ile ‘Dersim’iz kupa!

Poldi ile ‘Dersim’iz kupa!

Ziraat Türkiye Kupası 3. eleme turunda Galatasaray, Dersim’i Alman yıldızıyla devirdi.

Poldi ile ‘Dersim’iz kupa!

SON 3 Türkiye Kupası’nı alarak adeta turnuvayı domine eden G.Saray, 3. Lig 2. Grup’ta yer alan Dersimspor’u evinde konuk etti.

SARI-kırmızılılar ilk dakikadan itibaren beklentileri karşılayan bir oyun ortaya koydu. Tek toplar, verkaçlar ve oyun içindeki özgüvenleriyle ‘sahanın hakimi’ olduklarını açıkça belirttiler. Dersimsporlular zaman zaman bu baskıdan dolayı deyim yerindeyse kafayı kaldırmadan topa vurmak zorunda kaldılar.

PODOLSKI BOMBALADI

CİMBOM baskılarının meyvesini 24’te Podolski’yle aldı. Sinan, Yasin paslaşması sonucu topla buluşan Podolski düzgün bir vuruşla topu ağlara gönderdi: 1-0.

GOL sonrası ataklarına devam eden G.Saray, 2. golü yine Yasin’in asistinde Alman hücumcu Podolski’yle buldu. Yasin’in pasında topu ceza sahasında kontrol eden Poldi, çok sert bir vuruşla kaleci Barış Başkan’ı avladı: 2-0.

İKİ golün asistini yapan Yasin, 40. dakikada sahneye çıktı. Ceza yayı içinden yaptığı orta Semih’i aşınca kontrpiyede kalan Barış topun filelere gitmesini engelleyemedi ve ilk yarının skoru belli oldu: 3-0.

Haberin Devamı

TAKIMLAR ikinci yarıya değişiklik yapmadan başlarken ilk devreye oranla daha dengede giden bir görüntü çizildi. Ancak suskunluğu 60’ta Poldi hat-trick’iyle bozdu. Serdar Aziz’in indirdiği topu ceza sahası dışından adeta bir füze gibi gönderen Podolski farkı 4’e çıkardı.

4. gol sonrası daha kompakt bir görüntü çizen Dersim, çabalarının sonucunu 85’te Koray’la aldı. 33 yaşındaki golcü, Cenk Gönen’le karşı karşıya kaldığı pozisyonda çok klas bir aşırtma vuruşla skoru 4-1’e getirdi. 90+2’de ise Hamit Altıntop attığı golle skoru belirledi: 5-1.