Gazete Vatan Logo
Galatasaray Galatasaraylı oyuncu şehri karıştırdı

Galatasaraylı oyuncu şehri karıştırdı

Diyarbakır'ın 2'nci Lig'de mücadele eden Amed Sportif Faaliyetler Kulübü ile 3'üncü Lig takımı Diyarbekirspor'un transfer etmek istediği Galatasaraylı Emre Tosun 2 kulüp arasında gerginliğe yol açtı.

Galatasaraylı oyuncu şehri karıştırdı

Amedspor yöneticileri, Emre Tosun ile anlaştıklarını, hatta kampa katıldığını ileri sürerken Diyarbekirspor adına yapılan açıklamalarla tepki gösterdi. Diyarbekirspor yöneticileri Emre Tosun'u transfer ettiklerini doğruladı ancak, Amedspor yöneticilerini iftira atmakla suçladı.

Geçen yıl 1'inci lige çıkma şansını Play- Off maçlarında kaybeden Amedspor ve 2'nci lige çıkma şansını yine Play-Off maçlarında kaybeden Diyarbekirspor yöneticileri arasında, futbolcu transferi nedeniyle gerginlik oldu. Diyarbekirspor'un Galatasaraylı Emre Tosun ile anlaşma yapması üzerine Amed Sportif Faaliyetler Külübü yazılı bir açıklama yaptı. Transfer çalışmaları sürecinde hoş olmayan ve sporun ruhuna yakışmayan durumlarla karşı karşıya kaldıkları belirtilen açıklamada, şöyle denildi:

"Kentimizin diğer takımı ve değeri olan Diyarbekirspor'un kulüp yöneticilerinin pratikleri temsil ettikleri kurumun ve şehrimizin hassasiyetlerine yakışmamaktadır. Diyarbakırspor'un devamı olduklarını ve bu efsaneyi tekrar canlandıracaklarını iddia eden Diyarbekirspor yöneticileri, ne yazıkki Diyarbakırspor ismine layık bir duruş sergilememektedirler."

Haberin Devamı

"EMRE TOSUN İLE İLK BİZ ANLAŞTIK"

Galatasaraylı Emre Tosun'un Diyarbekirspor'a transferinden önce Amedspor ile anlaştığı belirtilen açıklamada, şöyle denildi: "Bugün basına düşen Emre Tosun transferi gerçek anlamda kentin iki takımından biri olan Diyarbekirspor ismine yakışmadı. Bugün imza attığı söylenen Emre Tosun, 1.5 aydır konuştuğumuz ve kendisi ile anlaştığımız bir sporcudur. Bu anlaşmaya istinaden Galatasaray spor kulübüne resmi talep yazısı yazılmıştır. Galatasaray spor kulübü ile gerekli görüşmeler yapılmış ve anlaşılmıştır. Emre Tosun adlı sporcumuz bu görüşme ve anlaşmalar üzerine kampımıza katılım sağlamış ve antrenmanlara çıkmıştır. Buna rağmen Emre Tosun, teklifinde bulunulup kamptan ayrılması sağlanmıştır. Bugün ise 3 yıllık sözleşme yapıldığı duyurulmuştur. Galatasaray spor kulübüyle yapılan temaslarda, bu transferden haberlerinin olmadığını beyan etmişlerdir. Amedspor olarak Galatasaray spor kulübü ile resmi yazışmalar ve maillerimiz de mevcuttur. Emre Tosun transferinin iç yüzü bu şekildedir."

Haberin Devamı

Amedspor açıklamasında, Abdullah Çetin transferi konusunda da Diyarbekirspor sert dille eleştirildi.

Diyarbekirspor Yönetim Kurulu'nca da bu iddilara karşılık olarak yazılı açıklama yaptı. Amedsporlu yöneticilerinin son dönemlerde Diyarbekirspor'a yönelik mesnetsiz, dayanaksız, akıl ve izandan yoksun hayal ve büyük bir iftiranın ürünü olan iddialara cevap verme gereği doğduğu belirtilen açıklamada şöyle denildi: "Kulübümüzün takriben 1 ay önce sporcu Emre Tosun ile bir görüşmesi olmuş ve Emre Tosun, 'İkinci ligden takımlar ile görüşüyorum. Anlaşamazsam size gelirim' cevabını verince, kulübümüz görüşmeleri sonlandırmıştır. Bu oyuncu Amedspor ile kampa katılmış, 1 gün kalmış ve bazı konularda anlaşma sağlanamayınca kendi iradesi ile ayrılmıştır. Oyuncu Amedspor yönetiminin iddia ettiği gibi her hangi bir sözleşme veya protokol imzalamamıştır. Kulübümüz Amedspor’un oyuncuya teklif ettiği rakamın altında bir ücretle Emre Tosun ile anlaşmıştır. Adama sormazlar mı 2'inci ligde şampiyonluk hedefleyen bir takımla anlaşan bir oyuncu neden 3'üncü lige gider? Kendi beceriksizliğinizi ve başarısızlığınızı başkalarına iftira atarak gündemi değiştirmeye çalışmak ancak size yakışır. İddia sahibi iddiasını ıspatlamakla mükelleftir."

Haberin Devamı