Gazete Vatan Logo
Futbol Galaya Ferrari damgası

Galaya Ferrari damgası

F1’de sezon açılışında Ferrari’den Alonso ile Massa ilk iki sırayı aldı

34 tur lider giden RedBull’dan Vettel ancak 4. olabildi.
F1’de sezonun ilk yarışına Ferrari’ler damga vurdu. Kırmızı araçların ilk iki sırayı aldığı galada, Hamilton podyumu tamamlayan diğer pilot oldu. Alonso yeni takımındaki ilk yarışını kazanırken, startın ardından ilk virajda takım arkadaşı Massa’yı geçip Vettel’i takibine başladı.

REDBULL pilotu rahat tempoda götürdüğü liderliği, motor sorunları nedeniyle 34. turda Alonso’ya kaptırdı. Genç Alman pilot bunun ardından Massa’ya (34. tur) ve Hamilton’a (38. tur) geçilip podyumdan düştü.

MERCEDES GP’leri kalan turlarda arkasında tutmayı başaran Sebastian Vettel 4.’lüğü kazanırken, yarışı Rosberg 5., Schumacher ise 6.’lıkla tamamladı. Button ise 7 . oldu.

Eurosport spikeri CANER ELER

Dayanıklılık artık hızdan daha önemli


BAHREYN’DE, sezonun ilk yarışında hızın dışında dayanıklılığın da önemli olduğunu gördük. RedBull’un hız olarak diğerlerine göre daha iyi durumda olduğu zaten biliniyordu. Kural değişikliğinin ardından dolu depoyla uzun turlar atmak RedBull’u yıpratınca zaten hızlı olan Ferrari en dayanıklı olduğunu da kanıtlayıp duble yaptı.

HENÜZ bir şeyler söylemek için erken. Ancak RedBull dayanıklılık sorunlarını halledene kadar çok geride kalmazsa iddialı olacağını söylemek gerek.

ALONSO ise Ferrari’yle iyi bir uyum sağlamış. Schumi içinse oldukça iyi bir geri dönüş diyebiliriz. F1’den 2 ay bile uzak kalmak uzun bir arayken, 3, 3.5 yıl sonra döndüğü yarışı 6. bitirmesi gelecek adına umut verici.


VATAN F1 uzmanı KAAN KURAL

Ferrari&McLaren bir de Schumi’ler


SEZON öncesi beklentiler ilk yarışta tamamen doğrulandı. Yakıt ikmalinin yasaklanmasıyla 80 litre olan tanklar iki katına çıkıp araçların tüm aerodinamik yapısı ‘0’dan yapıldı. Bu durumda da yüksek bütçeli takımların avantajlı olduğu öne çıktı. Kış dönemi testleri bunu rakamlara yansıttı. Dün de sonuçlara...

BU sezon Ferrari ve McLaren’in çekişeceği belli. Şimdilik İtalyanlar yarım adım önde. Hemen arkalarında ise Mercedes ile RedBull. Ama finansal imkânlar ve tecrübe Ferrari&McLaren ikilisinin sezon içinde daha hızlı gelişim eğrisi tutturacağını söylüyor.

EN merak edilen isim Schumi de yine tam beklenen yerdeydi. takım arkadaşına geçildi ama 3 yıl aradan sonra ilk yarışlar onun için F1 temposuna yeniden alışma dönemi. Ferrari ve McLaren için bir tehlike varsa galiba yine Schumi’den ve ‘Schumi Jr.’ denen Vettel’den gelecektir.

Haberin Devamı