Gazete Vatan Logo
Futbol Galler tarih yazdı!

Galler tarih yazdı!

Belçika’nın karşısına çıkan Britanyalılar 13’te Nainggolan’ın füzesiyle geri düşse de 31’de Williams, 55’te Robson-Kanu ve 85’te Vokes ile kazanıp Portekiz’le eşleşti.

Galler tarih yazdı!

MAÇA fırtına gibi başlayan Belçika ilk dakikalarda âdeta Galler’e nefes aldırmadı. 7’de rakip kaleye etkili gelen Kırmızı Şeytanlar’da Romelu Lukaku soldan arka direğe ortaladı, boştaki Carrasco vurdu, top kaleci Hennessey’den döndü. Devamında önce Meunier sonrasında Hazard müsait pozisyonda meşin yuvarlağı savunmaya nişanlayınca Pierre Mauroy Stadı’nı dolduran taraftarlarına saç baş yoldurttu.

HAZARD’IN EURO 2016’daki 5. asistinde 25 metreden sağ ayağının dışıyla gelişine müthiş bir şut çıkaran Nainggolan 13’te Hennessey’i gafil avladı: 0-1. Golden sonra kendine gelen Galler, 31’de maça ortak oldu. Ramsey’nin kullandığı köşe vuruşunda Williams, kafayla fileleri sarsınca takımlar soyunma odasına 1-1 ile gitti.

BU KEZ BALE ATMADI

2. yarıya her iki takımda istekli başladı ancak gülen taraf 55’te Galler oldu. Bale’in pasında ceza sahası içindeki Ramsey penaltı noktasına ortaladı. Topu kontrol eden Kanu, şık vücut çalımıyla 3 oyuncuyu ekarte edip kaleyi karşısına alıp 2-1 yaptı. Belçika beraberlik için tüm hatlarıyla saldırınca savunmada dengesiz yakalandı ve sağ kanattan Gunter’in ortasına Vokes çok iyi yükseldi ve attığı kafa golüyle hem maçın skorunu hem de yarı finalisti tayin etti: 3-1.

Haberin Devamı