Gazete Vatan Logo
Diğer Sporlar Gazi'de 90. derbi

Gazi'de 90. derbi

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk adına düzenlenen Gazi Koşusu'nun 90.'sı bugün İstanbul'da koşulacak.

Gazi'de 90. derbi

Türk yarışçılığının derbisi Veliefendi Hipodromu’nda 17.15’te başlayacak. 3 yaşındaki 22 İngiliz tayının katılacağı bu büyük mücadelede 1.’lik ikramiyesi 1 milyon 350 bin TL

Temsil ve Wolf Prince

ULU önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk adına düzenlenen, Türk yarışçılığının derbisi 90. Gazi Koşusu bugün saat 17.15’te İstanbul-Veliefendi Hipodromu’nda koşulacak. Üç yaşındaki 22 İngiliz tayının katılacağı mücadelede birincilik ikramiyesi 1 milyon 350 bin lira. İkramiye, yetiştiricilik primi ve diğer eklentilerle birlikte 2.5 milyon lirayı buluyor. 2’si dişi olan 22 safkan arasında iki at ön plana çıkıyor. Temsil ve Wolf Prince, yarışın favorileri. Veliefendi hipodromunda her yıl olduğu gibi şölen havasında geçmesi beklenen koşuyu 40 bin civarında yarışseverin takip etmesi bekleniyor.

İşte yazarımız Mehmet Ayan’ın değerlendirmeleriyle 22 safkan ve şansları hakkında ilginç notlar...

1-ABBAS YOLCU

Mickael Barzalona gibi İngiltere ve Dubai’de dünyaca önemli yarışları kazanmış bir jokeyle start alacak olsa da şansı sınırlı.

Haberin Devamı

2-ANGEL HORSE

Yarış yaşamına parlak bir seri ile 6 altıncılık ile başladı. Sait Akson Koşusu’ndaki 4.’lüğüne kadar pek ortada görünmedi. Etkili bir düzlük sprinti izleyebiliriz safkandan.

3-COOGER:

Totosu parlak. İlk 5 yarışını kazandı. Son iki yarışında geçildi ancak umut verdi. 42 gündür start almaması dezavantaj! Gazi Koşusu için bir sürprize bakacaksanız etkili jokeyiyle Cooger’a bir çarpı atın.

4-FAIR MONT

İzmir’deki Ayvalık Koşusu gibi önemli bir mücadeleyi kazandı. Koşuya yıpranmadan gelecek ancak gücünün yeteceğini sanmıyorum.

5-GRAY STORM

Geçen yılın en önemli iki yaşlı tayıydı. Çaldıran ve Sakarya koşularını kazandıktan sonra, bir de Erkek Tay Deneme’yi galip bitirip ‘Gazi’de ben de varım’ dedi. Ahmet Çelik safkanı çok iyi tanıyor. 3-4 ata sığdırın kuponlarınızda.

6-ILDIR BEYİ

Kurtel ekürisine ait 4 safkandan biri. 2 yaşlılığına olağanüstü start verdi. 3’lüye döndükten sonra geriye gitti. Formayı temsil eder!

7-IMPULSIVE

Fiziğinden büyük bir kalbi var. Kazanamasa da her yarışın ‘fotoğraf karesine’ girebiliyor. Amerika’da kariyer yapan Panamalı başarılı jokey Ricardo Santana ile ilk 4 arasında yer bulmaya çalışacak

Haberin Devamı

8-MEMEDİM

2 yaşlılığındaki tadı yok. Formayı temsil eder kanaatindeyim.

9-MIDNIGHT MAGIC

Kurtel ekü-risinin umduğunu bulamadığı, Gazi Koşusu’na katılmasından mutlu olması gereken bir ismi.

10-MY ROYAL SUN

Önemli yarış ülkelerinde bir derbiye 21 yarışla gelinmez! Çok iyi performanslarını görsek de derbi bugün için zor bu safkana!

11-RADYOCU

Sahipleri bu yarışı koşup koşmamakta kararsız kaldılar. Twitter’dan takipçi anketiyle koşma kararı aldılar. Bence yanlış yaptılar. Mesafe sanki bir parça sorun olur.

12-ROCKET MAN

Sait Akson Koşusu’ndaki parlak ikinciliği, jokeyinin tam bir ‘klasik yarış jokeyi’ olması, mesafenin lehine olması, atın formunun zirvede olması türü faktörlerle benim 3. atım...

13-SERSERİ

Kuşkusuz totosu etkileyici. 14 yarışta 5.’liği yok! Tabelaya bu yarışta da girerse neden girdi diyemeyeceğim bir safkan.

14-TEMSİL

Kura ekürisi gibi köklü bir markanın temsilcisi. Son 4 yarışını uzunda üst üste kazandı. Ankara’daki M.A.Ersoy Koşusu’nda ‘ateşi yaktı!’ Benim favorim. Büyük olasılıkla kazanmasını bekliyorum. Akın Sözen de kariyerinin ilk Gazi Koşusu’nu kazanacaktır.

Haberin Devamı

15-THE LAST LEGEND

Son ana kadar 2016’nın en iyi jokeyi Özcan Yıldırım binecekti. Özcan, tayın galobunu beğenmeyince Ayhan Kurşun ile start alacak. Şansı pek yok!

16-VICTORY IS OURS

Zafer onların olacak mı bilemiyorum ama hem İstanbul sezonunda olağanüstü bir çıkış yaptı tay hem de Özcan son anda tercihini buradan yana kullandı. İlk 5-6 şanslıdan.

17-WAR LEGEND

Bu seviye olduğunu sanmıyorum! Kurtel ekürisinin dördüncü temsilcisi yarıştaki..

18-WIRETOP

Totosu çok etkileyici. Yıprandığını da söyleyemem. Mehmet Kaya son 4 gün ata binmeye karar verdi. Tabelada yeri olursa şaşmam.

19-WOLF PRINCE

Türkiye’nin en iyi jokeyi, 21 gün önce alınmış bir Sait Akson galibiyeti, her tarafından uzun mesafe akan müthiş bir at... Mehmet Kurt ekürisi gibi daha önce Gazi Koşusu’nda 2 birincilik almış bir firma eküri.. Temsil’e en önemli rakip...

Haberin Devamı

20-YILMAZHAN

Önemli yarışçılık ülkelerinde derbiye 22 startla gelinmez! Formanın adını duyurur!

21-FOULITA

Bir dönem G.Saray’da da forma giymiş eski futbolcu Ergün Kalabak’ın kısrağı... Kuşkusuz Selim Kaya avantajı var. Favori girdiği Kısrak Koşusu’nda 2. oldu. Dişilerin daha az şanslı olduğu derbilerde bu yıl için önemli bir sürprize imza atabilir. İlk 5-6 ata sığar.

22-İPSİZ KIZ

Tiyatrocu İlyas İlbey’in kısrağı. Kısrak Koşusu’nda sarsıcı bir 3.’lük elde etti. Yıpranmadan geldi buralara. Tabela civarında yer bulabilir. Trafik sorunu yaşamazsa iddialı olur. Erhan Yavuz da uzun süre sonra ilk kez ülkemizde at biniyor. Onun motivasyonu da unutulmamalı.