Gazete Vatan Logo
At Yarışı Gazi Koşusu'nun kazananı belli oldu

Gazi Koşusu'nun kazananı belli oldu

Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün adına 91 yıldır aralıksız gerçekleştirilen Gazi Koşusu dün yapıldı. At yarışı severlerin çifte bayramında Ahmet Çelik’in jokeyliğini üstlendiği Piano Sonata finişi ilk sırada geçti.

Gazi Koşusu'nun kazananı belli oldu

TÜRKİYE Cumhu-riyeti’nin kurucusu ulu önder Mustafa Kemal Atatürk adına 1927’den bu yana aralıksız olarak düzenlenen Gazi Koşusu’nun 91.’sini Oğuz Yalçın’ın sahibi olduğu, Ahmet Çelik’in jokeyliğini yaptığı Piano Sonata adlı safkan kazandı. Veliefendi Hipodromu’nda yapılan ve Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreter Yardımcısı Nadir Alparslan ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Mehmet Hadi Tunç’un da izlediği 2 bin 400 metre çim pistteki yarışta 2.27.74’lük derece yapan Piano Sonata, Türk atçılık camiasının en büyük kupasını kazanan safkan olarak adını tarihe yazdırdı.
PERSHING İKİNCİ OLDU
3 yaşlı 18 İngiliz safkanın mücadele verdiği Gazi Koşusu’nda ikinciliği Kamil Kahyaoğlu’nun sahibi olduğu, Halis Karataş’ın jokeyliğindeki Pershing, 2.28.02’lik derecesiyle aldı. Yarışta üçüncülüğü Levent Kitapçı’nın sahibi olduğu, Özcan Yıldırım’ın jokeyliğini yaptığı Finesse 2.28.50 derecesiyle elde etti. Nurbiye Gülerce’nin sahibi olduğu, Akın Sözen’in koşturduğu Runner Bull ise 2.28.83’lik derecesiyle dördüncü sırada geldi.
PİANO Sonata ile finişi ilk sırada geçen jokey olan Ahmet Çelik adını tarihe yazdırmayı başardı. Dün ile birlikte Gazi Koşusu’nu 4. kez üst üste kazanmayı başaran Çelik, Ekrem Kurt’un ardından tam 44 yıl sonra bu başarıyı yakalayan ilk jokey oldu. Öte yandan Gazi’de 9 kez şampiyonluk yaşayıp bu alanda rekorun sahibi olan jokey Mümin Çılgın’a da bir plaket verildi.

Haberin Devamı