Gazete Vatan Logo
Futbol Gaziantep FK - Fenerbahçe: 0-2

Gaziantep FK - Fenerbahçe: 0-2

Süper Lig'de Fenerbahçe, ikinci yarının ilk maçında Gaziantep deplasmanına konuk oldu. Fenerbahçe müsabakadan 2-0 galip ayrıldı. Gaziantep'in 89. dakikada attığı gol, VAR kararıyla iptal edildi. Fenerbahçe maç fazlasıyla 3. sıraya yükseldi. Vedat Muriqi maçın son dakikasında 2. sarıdan kırmızı kart gördü

Gaziantep FK - Fenerbahçe: 0-2

Süper Lig'de 18. haftasında Fenerbahçe, Gaziantep FK'ya konuk oldu. Kritik mücadeleyi Fenerbahçe 2-0 kazandı.

Fenerbahçe'nin gollerini 51. dakikada Kruse 90+2. dakikada Muriqi kaydetti.

VAR'la gol iptal
Karşılaşmanın 88. dakikasında büyük bir heyecan yaşandı. Gaziantep atağında iki takımda karşılıklı faul beklerken Twumasi ceza sahasında gol pozisyonunu değerlendirdi, ağları havalandırdı. Bu esnada Ozan Tufan'a faul olduğu Fenerbahçe tarafından belirtildi. Ama bu esnada hakem Hüseyin Göçek, VAR'ı bekledi. VAR odasından gelen uyarıyla hemen pozisyonu izleyen Hüseyin Göçek, iptal kararı verdi ve skor yeniden 1-0 kaldı.

Fenerbahçe bu sonuçla puanını 34 yaptı ve maç fazlasıyla 3. sıraya yükseldi. Gaziantep ise 24 puanla 9. sırada kaldı.

Önemli pozisyonlar

39'da Emre'nin kullandığı serbest vuruşta Serdar Aziz'in kafa vuruşu auta çıktı.

45' Fenerbahçe çok net bir fırsatı kaçırdı. Emre Belözoğlu'nun pasında Ozan Tufan, kafayla topu Vedat Muriqi'e indirdi. Kaleciyle karşı karşıya kalan Vedat'ın kafa vuruşunu Günay kurtardı.

Haberin Devamı

İkinci yarının 28. saniyesinde Garry Rodrigues, kaleciyi çalımladı ve boş kaleye vuruşunda top direkten döndü. Vedat Muriqi ağlara gönderdi. Ofsayt bayrağı havada. VAR devrede.

67' Gaziantepspor Twumasi ile gole çok yaklaştı. Kaleci Altay ile karşı karşıya kalan Twumasi'nin vuruşu yandan auta gitti.

Stat: Kalyon

Hakemler: Hüseyin Göçek, Esat Sancaktar, Serkan Ok

Gaziantep FK: Günay Güvenç, Oğuz Ceylan, Kana Bıyık, Tosca, Morais, Djilobodji, Diarra (Dk. 85 Pawlowski), Jefferson (Dk 45 2 Twumasi), Kenan Özer (Dk. 62 Muhammet Demir), Kayode, Chipsah

Fenerbahçe: Altay Bayındır, Isla, Serdar Aziz, Jailson, Dirar, Emre Belözoğlu (90 2 Tolgay Arslan), Gustavo, Ozan Tufan, Tolga Ciğerci (Dk. 46 Rodrigues), Kruse (Dk. 83 Deniz Türüç), Muric

Goller: Dk. 51 Kruse, Dk. 90 4 Muric (Fenerbahçe)

Kırmızı kart: 90 5 Muric (Fenerbahçe)

Sarı kartlar: Dk. 9 Jefferson, Dk. 11 Oğuz Ceylan, Dk. 39 Diarra, Dk. 63 Chipsah, Dk. 71 Morais (Gaziantep FK), Dk. 18 Tolga Ciğerci, Dk. 27 Altay Bayındır, Dk. 57 Serdar Aziz (Fenerbahçe)

Haberin Devamı