Gazete Vatan Logo
Futbol Gekas'ın Akhisar aşkı

Gekas'ın Akhisar aşkı

Theofanis Gekas'ın, pek çok kulüpten teklif almasına rağmen yeşil siyahlıları tercih ettiği bildirildi.

Gekas'ın Akhisar aşkı

Akhisar Belediyespor'un bir sezon aradan sonra yeniden renklerine bağladığı Yunan golcü Theofanis Gekas'ın, pek çok kulüpten teklif almasına rağmen yeşil siyahlıları tercih ettiği bildirildi.

2012-2013 sezonun 2'nci yarısında geldiği Akhisar Belediyespor'da 15 maçta 12 gol atarak takımın kümede kalmasında önemli rol oynayan 34 yaşındaki Gekas'ın Başkan Hüseyin Eryüksel'le gerçekleştirdiği görüşmede pazarlık yapmadan sözleşme imzaladığı ve "Gittiğim hiçbir kulüpte bu kadar sevilmedim. Akhisarlı taraftarlar adıma şarkı bile besteledi. Bu yüzden jübilemi Akhisar'da yapmak istiyorum" dediği belirtildi.

Futbolu Akhisar'da noktaladıktan sonra yeşil siyahlı kulüpte teknik adam olarak çalışmak istediğini söyleyip yönetimden söz alan Gekas'ın bu yüzden 2 yıllık sözleşme imzaladığı öğrenildi.

Futbol yaşantısına doğduğu kentin takımı Larissa'da başlayan Gekas sırasıyla Kallithea, Panathinaikos, Bochum, Bayer Leverkusen, Portsmouth, Herta Berlin, E.Frankfurt, Samsunspor, Levante, Akhisar Belediyespor ve Konyaspor'da oynadı. Yunanistan milli takımı formasını 76 kez giyen usta golcü, Brezilya'da düzenlenen 2014 Dünya Kupası'nda Kosta Rika maçında kaçırdığı penaltıyla ülkesinin elenmesine sebep olmuştu.

Haberin Devamı