Gazete Vatan Logo
Futbol 'Varsa yoksa Atiba-Oğuzhan'

'Varsa yoksa Atiba-Oğuzhan'

Yazarımız Gökhan Dinç, zirve yarışını kızıştıran Başakşehir-Beşiktaş karşılaşmasını değerlendirdi.

'Varsa yoksa Atiba-Oğuzhan'

Merhaba...

BUGÜN itibarıyla Demirören Grubu’nun spor dünyasında da çok etkisi olan Vatan Gazetesi’nde yıllardır edindiğim birikim ve tecrübemi sizlerle paylaşacağım. İlk yazı Başakşehir-Beşiktaş maçına denk geldi. Nasıl olsa daha çok görüşeceğiz, keyifli okumalar.TÜRK futbolunun son yıllardaki en güzel iki takımının maçı öncesinde son dakika kadrolara bakıldığında, Başakşehir’in alışılmış tandeminin ve hatta savunmasının tamamının değiştiğini, Beşiktaş’ın da bildik ezberlenmiş kadro ile sahaya çıktığını gördük.

Peşin satan

PUAN durumuna göre ligde lider olan Beşiktaş bildiğini her zamanki kadrosuyla, Başakşehir ise bildiğini hiç birlikte oynamamış bir kadro ile yapmaya çalıştı. Sahada birbirini tanıyan oyuncuların oynamasının avantajını her hafta Beşiktaş’ı izlerken görüyoruz. Beşiktaş’ın 7 puan dışında en büyük avantajı maç öncesinde buydu.

F.BAHÇE MAÇI GİBİ

ANCAK F.Bahçe ile oynanan kupa maçında kanat organizasyonlarını inanılmaz etkili yapan ev sahibi takım, yine kanat bindirmesi ile genç yıldızı Cengiz ile maça 1-0 önde başladı. Çok değil 3 gün önce aynı golleri F.Bahçe’ye atmıştı. Yani derinlemesine bir analiz gerekmiyordu. Beşiktaş gibi Başakşehir de ezberlenen bir futbol anlayışı ile mücadele etti dün akşam.

Haberin Devamı

ATİBA-OĞUZHAN GERİSİ YALAN

BEŞİKTAŞ’I yenmek istiyorsan oynayacaksın. Avcı’nın öğrencileri de oynadı. Hem de ne oynamak. Rakibine kendi sahasında baskı yaparak siyah beyazlıların üç pas yapmasına izin vermedi. Başakşehir maçın adını ve gelecek sezon için ne anlam ifade ettiğini bilerek oynadı. Arka arkaya gelen gollere hiç reaksiyon verilememesinin sebebi de Şenol hocanın sezon başından bu yana oyun içinde ikinci bir planının olmamasıydı. Varsa yoksa Atiba-Oğuzhan ikilisi. Onlar oynarsa kazanıyor, oynamazsa zorlanıyor ve/veya kaybediyorsun.

VİZYON MESELESİ

BİR teknik adam için final maçlarını oynamak çok önemlidir. Şenol hocanın da final maçlarındaki şanssızlığı(!) ortada. Kaldı ki iyi oynayan bir takımın varsa peşin satan gibi oturmak olmaz. İkinci bir planın olmalı. Oyunu kanatlara taşımak gibi, baskı kuran takımın baskısı azaltmak için bir hamle yapmak gerek.

Haberin Devamı

AYRICA bu hamleleri yapmak için de 45 dakika bekleme zorunluluğun yok. Baktın işler kötü gidiyor fark 3 olmadan sahaya müdahale edersin. Şenol hoca bu konuda eksik kaldı.