Gazete Vatan Logo
Fenerbahçe Gökhan Gönül geri dönüyor!

Gökhan Gönül geri dönüyor!

Gökhan Gönül'ün tamamen iyileşmesi, teknik direktör Vitor Pereira'yı fazlasıyla sevindirdi.

Gökhan Gönül geri dönüyor!

Portekizli'nin bu haberle bu kadar mutlu olması boşuna değil. Tecrübeli savunmacının oynamadığı karşılaşmalarda savunma adeta dağıldı. Ayrıca saha içinde takımı ateşleyen isim olan Gökhan, tam anlamıyla gizli kahraman.

Van Persie, Nani, Fernandao, Diego, Kjaer, Markovic...Böyle yıldızlarla dolu Fenerbahçe kadrosunda bu sezon yokluğu en fazla hissedilen isim Gökhan Gönül oldu.

Sezon başında Shakhtar ile oynanan mücadele öncesi sakatlanan yıldız futbolcu uzun süre sahalardan uzak kaldı. Onun yokluğunda Sarı-Lacivertliler, 28 Temmuz 2015’teki Shakhtar mücadelesiyle başlayan süreçte 14 maçta kalesinde tam 16 gol gördü. 22 Ekim’deki Ajax mücadelesinde 31 yaşındaki yıldızın dönüşüyle beraber bu tablo tamamen değişti.

O yoksa, defans çöküyor

Gökhan’lı savunma, 13 maçta sadece 6 gol yedi. Milli sağ bek, 18 Ocak’taki Eskişehir mücadelesinde yine sakatlandı. Onun yokluğunda Sarı-Lacivertliler Rizespor’u 2-1 yenerken, yedek ağırlıklı kadroyla oynanan kupa maçlarında Antalya ile 0-0 berabere kaldı, Kayserispor’u ise uzatmalardaki golle 1-0 devirdi. Gökhan Gönül’ün takım için ne kadar önemli olduğu, ligde 4-2 kaybedilen Antalyaspor mücadelesi ile kupada 3-3 sona eren Amedspor karşılaşmasında yeniden ortaya çıktı. Yine Gökhan yoktu, savunma yine dağıldı...

Haberin Devamı

Takımı yönlendiriyor

Tecrübeli oyuncu ayrıca sadece başarılı performansıyla değil, saha içinde arkadaşlarını yönlendirmesi ve gerektiğinde ateşlemesiyle de önemli bir role sahip. Bu nedenle Gökhan Gönül’ün tamamen iyileşip, Kasımpaşa maçı öncesi oynayacak duruma gelmesi Vitor Pereira’yı fazlasıyla sevindirdi. Portekizli teknik adam, 31 yaşındaki sağ bekin yeniden görev almasıyla, başarılı takım savunması performansının de geri döneceğine inanıyor.