Gazete Vatan Logo
Fenerbahçe Gökhan Gönül imzayı attı!

Gökhan Gönül imzayı attı!

Gökhan, aylar öncesinden Beşiktaş’la iyi niyet sözleşmesine imza attı. Kartal’ın teklifi imza parasıyla yıllık 3 milyon 50 bin Euro’ya geliyor. F.Bahçe ise 4 yıllık sözleşme isteyen Gönül’e 3 yıllık mukavele ve 2 milyon 800 bin Euro da maaş öneriyor

Gökhan Gönül imzayı attı!

Gökhan Gönül’ün atacağı imza, transfer gündeminin en önde gelen maddelerinden biri oldu. Bir aydır türlü türlü haberler çıkıyor ve futbolcunun kariyerine nerede devam edeceği belirsizliğini koruyor. Kendisi Milli Takım’da da kafası kazanacağı parada...

Kulübünde de kalsa Beşiktaş’a da imza atsa hatırı sayılır paralar alacak. Sürecin bu kadar uzamasının nedeni tamamen kendisi. Haliyle gazetelerde Gökhan Gönül haberi eksik olmuyor. Ben de ulaşabildiğim bilgiler doğrultusunda Gökhan Gönül gerçeğini paylaşayım.

BEŞİKTAŞ’A İMZAYI ATTI!

Daha önce de yazdım. F.Bahçe ile anlaşamazsa Gökhan’a Beşiktaş’ın kapıları açık, “Forması da hazır” dedim. Hatta eklemeliyim ki Beşiktaş’a imza da attı. Hem de aylar öncesinden. Sözleşmesi de 2+1 yıllık. Ama bu imza iyi niyet sözleşmesine atılan bir imza. Her iki tarafın da vazgeçme hakkı var. Yani Gökhan yeniden F.Bahçe’yi seçerse o imzanın geçerliliği kalmayacak. Bağlayıcı değil. Bugünden itibaren ne olur kestirmek zor. Beşiktaş belki de transferi bugün ya da yarın açıklayacak. Kesin rakam diyemem ama Beşiktaş’ın teklifi yıllık 2 milyon 250 bin Euro’yu buluyor. Gözüken rakam yıllık 1 milyon 750 bin Euro olsa da yıl başına 500 bin Euro’da imza parası (toplamda 1.5 milyon Euro) var. Maç başı da 20 bin Euro. 40 maç baz alınırsa Gökhan’ın yılda alacağı ücret 3 milyon 50 bin Euro’ya çıkıyor.

Haberin Devamı

FENER’DEN 4 YILLIK SÖZLEŞME İSTİYOR

F.Bahçe’nin teklifi ise toplamda 2 milyon 800 bin Euro’yu buluyor. Yani arada ciddi bir fark yok. Ancak Gökhan, F.Bahçe’den 4 yıllık sözleşme istiyor. Kulüp 3 yıl öneriyor, futbolcu 3+1 diyor. Bu hesaba göre Gökhan, 3 yıl içinde Beşiktaş’tan 9 milyon 150 bin Euro, F.Bahçe’den 8 milyon 400 bin Euro kazanacak. Arada 3 yılın toplamında 750 bin Euro fark var. Uçuk bir rakam değil. F.Bahçe menajeri ile görüşmediği için Gökhan menajer ücretini de kendisi karşılamak zorunda kalacak. Gökhan ise bu açığı F.Bahçe ile 4 yıllık anlaşma yaparak kapatmayı hatta bu sayede daha da kazançlı çıkmayı planlıyor. Çünkü 4 yıllık sözleşmenin Gökhan’a getirisi 11 milyon 200 bin Euro. Ama şöyle de bir gerçek var ki Gökhan 31 yaşında.

Haberin Devamı

SOSA, Q17, OZZIE Mİ GÖKHAN MI?

Burada Beşiktaş’a da ayrı bir parantez açalım. Beşiktaş’ın teklifinin yıllık 3 milyon 50 bin Euro’yu bulduğundan bahsediliyor. Rakam gerçekse veya ona yakınsa demek ki Beşiktaş Yönetimi bu kez Avrupa’da kupa hedefi için gözünü karartmış. Hedefi yüksek tutmak iyi de rakamlar da yükselirse işin sonu nereye varır kestirmek güç. Kabul ediyorum ki Gökhan, Türkiye’nin en iyi sağ beki. Caner-Gökhan ikilisi takımda olsa şu anda iki şampiyonluk daha yazıyordu Beşiktaş’ın hanesinde. Tabii eski Gökhan olsa. Fakat Gökhan eski Gökhan mı tartışılır. Geçen sezon 34 maçın 12’sinde oynamamış. Sezonu bir asistle tamamlamış. Ayrıca madalyonun bir başka yüzü de var. Örneğin; bence şampiyonluğun en önde gelen aktörü Sosa. Bu sezon 1 milyon 600 bin Euro alacak. Maç başı ise 10 bin Euro. Yine 40 maç hesabına göre yıllık kazancı 2 milyon Euro sınırında kalacak. Gökhan gelecek 3 milyona oynayacak. Sonrasında Oğuzhan. Bu yıl 1 milyon 400 bin Euro+10 bin Euro maç başı ücretle oynayacak. Ve Quaresma... Sadece 1 milyon 600 bin Euro garanti ücretle forma giyecek. Maç başı bile yok. Beşiktaş’ı şampiyon yapan çocuklar bunlar, Gökhan Gönül değil.

Haberin Devamı

İSMAİL % 100 ZAMMI KABUL ETMEDİ!

Peki ya sol bek İsmail. Şampiyonluk sezonunda 2 milyon TL garanti ücret (Yaklaşık 610 bin Euro) ve maç başı 30 bin liraya oynadı. Şimdi yüzde 100 zamla 3 yıl için kademeli olarak 1 milyon 200 bin, 1 milyon 300 bin, 1 milyon 400 bin Euro teklif edilmiş, İsmail kabul etmemiş. Gökhan’ın 3 milyona oynadığı yerde hiç kabul etmez. Beşiktaşlı oyuncuların sözleşmelerine baktığımızda hepsi makul, gerçekçi, kabul edilebilir ücretler. Bugünlere gelene dek transferde çok akıllıca taktikler uygulayan, doğru hamleler yapan Beşiktaş Yönetimi en ince detayın dahi hesabını yapmalı. Takım içi dengeler alt üst olursa gelecek sezon Ümraniye’den gelen sesler de farklı olur diye düşünüyorum.

ORMAN, BRUNO ALVES’İ İSTEMEDİ

Yazıyı şu ek bilgiyle noktalayalım. Maşallah Beşiktaş’a stoper dayanmıyor. Bu sezon yine iki stoper daha alınacak gibi. Bu arayışlar sürerken F.Bahçeli Alves’de gündeme geldi. Daha doğrusu Fikret Orman’a önerildi. Başkan, “Benim başımı F.Bahçe ile daha fazla ağrıtmayın” diyerek transfere karşı çıktı.

Haberin Devamı

(HaberTürk)