Gazete Vatan Logo
Beşiktaş Gökhan Gönül'ün yerine 10 gol 7 asistli sağ bek!

Gökhan Gönül'ün yerine 10 gol 7 asistli sağ bek!

Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Beşiktaş, Gökhan Gönül'ün son alternatifini buldu. Teknik direktör Şenol Güneş’in isteği üzerine rota Basel’in sağ beki Michael Lang'a çevrildi.

Gökhan Gönül'ün yerine 10 gol 7 asistli sağ bek!

Gökhan Gönül'e alternatif arayışlarını sürdüren Beşiktaş, Daniel Opare ile her konuda anlaştı. Ancak Şenol Güneş daha ofansif bir oyuncu istiyor. Bunun üzerine Victor Moses ve Rafael da Silva için nabız yoklayan ancak sonuç alamayan siyah-beyazlılar, Basel forması giyen Michael Lang'yöneldi.

Güneş'in olumlu bakması üzerine 27 yaşındaki oyuncu için temaslara başlandı. Basel'le pazarlıkların sürdüğü öğrenildi. Lang, sağ bekte görev yapmasına rağmen ofansif katkısı yüksek bir futbolcu olarak öne çıkıyor. Hava hakimiyeti ile dikkat çeken 1.85 metre boyundaki yıldız futbolcu, Şampiyonlar Ligi'nde gösterdiği performanslarla İngiliz takımlarının da radarına girdi. Lang, geçtiğimiz sezon 44 maça çıkarken, 10 gol attı, 7 asist yaptı.

Lang, 5 gol ve 5 asistle İsviçre Ligi'nin skora en fazla katkı sağlayan savunmacısı unvanını taşıyor. Lang, İsviçre Milli Takımı'nın da değişmezlerinden.

LANG'IN OYUN STİLİ

Sık sık hücuma çıkar

Fiziği çok kuvvetli

Hava hakimiyeti yüksek

Stoperde de oynayabilir

(Sabah)