Gazete Vatan Logo
Futbol Gökhan Töre için itiraz

Gökhan Töre için itiraz

Türkiye Futbol Federasyonu, İzlanda maçında kırmızı kart görerek oyun dışı kalan Gökhan Töre’nin cezasının ertelenmesi için talepte bulundu.

Gökhan Töre için itiraz

Gruplardaki son karşılaşmada kırmızı kart görerek ihraç edilen futbolcunun savunmasını UEFA’ya gönderen Türkiye Futbol Federasyonu, UEFA Disiplin Kodu’ndaki “Yaptırımın ertelenmesi” başlığındaki 20. maddesini gerekçe göstererek, ceza alsa bile bunun ertelenmesini talep etti.

UEFA Disiplin Kurulu’ndan bunun göz önünde bulundurulmasını talep eden Federasyon’un isteği gerçek olursa, Gökhan bir maçlık cezayı otomatik çekecek, kalan kısmıyla ise bir yıl ile beş yıl arasında bir süreç için cezası ertelenecek. Bilindiği gibi Gökhan’ın 2 ya da 3 maç ceza alması bekleniyor. Futbolcu bu periyot içerisinde yeniden ceza alırsa, ikisini birden çekebilecek.

İlgililer, “Töre’nin Milli Takım’la birlikte finallerde yer alması en büyük arzumuz... Artı bunu da hak ediyor. Bu cezanın ertelenmesini istedik. Çünkü Gökhan da bugünlere gelmemize katkıda bulunan bir isim... UEFA’dan olumlu bir yanıt alabileceğimizi düşünüyoruz” ifadesini kullandılar.

20. YAPTIRIMIN ERTELENMESİ

1. Bütün disiplin yaptırımları aşağıdaki durumlar dışında askıya alınır:

Haberin Devamı

a) uyarılar,

b) kınamalar,

c) futbolla alakalı etkinlik yasakları,

d) şike, rüşvet ve yolsuzlukla ilgili disiplin tedbirleri

2. Deneme süresi en az bir yıl en fazla beş yıl olacaktır. Bu süreç istisnai durumlarda uzatılabilir.

3. İleri düzey bir suç deneme sürecinde işlenirse, muktedir disiplin organı kural olarak, temel yaptırımın uygulanmasına hükmedebilir. Bu ikinci suç için dayatılan disiplin yaptırımına eklenebilir.

(Milliyet)