Gazete Vatan Logo
Galatasaray Gomis yoksa Maicon var!

Gomis yoksa Maicon var!

Türk Telekom Stadı'nda gol düellosu şeklinde geçen maçı G.Saray, uzatmalarda bulduğu golle 3-2 kazanarak liderliğini sürdürdü.

Gomis yoksa Maicon var!

MAÇIN ÖYKÜSÜ

ÜLKEMİZDE öylesine futbol susamışlığı var ki; iyi şeyler görünce yanıbaşına bakmak gereği hissetmiyoruz. G.Saray önde o kadar kıymetli ve şıkırtılı işler yapıyor ki, takım olmanın ilk kuralı olan birlikte savunma yapma olgusuna “tümden uzaklık” gözardı ediliyor.
KARABÜK maça ortak olduğu anlarda hep aynı şeyi yaptı. Merkeze, birinci bölgeden çıkış hatlarına doğru baskı! Zaten G.Saray’ı yenmek isteyen herkes bunu yapmayı deniyor. Gücü yeten çıkmadı şu ana kadar.
İLK 10 dakika ataktı Karabük. 10’da Belhanda’nın köşe vuruşunda yakın direkte Feghouli, direğe takıldı. 17’de bu kez soldan gelen atakta Gary, Linnes için araya nefis bıraktı; o da ortaya net kesti; Sofian golü yaptı, 1-0… 22’de soldan dışa kavis korner ortasıyla Belhanda asisti yaptı Maicon, kafayla ağları buldu. 2-0…
27’DE Belhanda’nın hatasıyla yine çıkarken kaptırılan topta Yatabare bu kez affetmedi 2-1… 45’te Belhanda’nın harika pasını illa iki ayağına da değdirmek isteyen Gomis’in vuruşundan sonuç gelmedi.
2. yarı bilhassa 70’den sonra G.Saray ablukasıyla geçti. 67’de Rodriques’in direkten dışarı giden şutuyla başlayan baskı maç sonuna dek sürdü. En az 5-6 oyuncu adeta altı pasta goller aradılar. Bazen de Gomis’e attırma sevdası başlarını döndürdü. 84’te Karabük kazandığı penaltıyı gole çevirdi; 2-2...
90 artı 1’de yine o kalabalık ceza sahası hallerinden Maicon gol çıkardı ve G.Saray’a çok kritik bir 2 puanı hediye etti.

Haberin Devamı

Maçtan dakikalar:

10'uncu dakikada Galatasaray'ın kullandığı köşe vuruşu sonucunda yaşanan karambolde top Feghouli'nin önünde kaldı. Cezayirli oyuncunun vuruşu savunmadan sekti ve kaleye gitti. Rybka topu kornere çeldi.
12'nci dakikada Feghouli - N'diaye ikilisi orta sahada topu kaptı, Belhanda meşin yuvarlakla buluştu. Belhanda'nın pasında Garry Rodrigues rakibinden sıyrıldı ve vuruşunu yaptı, savunmadan seken top Belhanda'nın önünde kaldı, onun vuruşu kaleciden sekti. Seken topu Gomis tamamladı ancak hakem ofsayt gerekçesiyle golü saymadı.
17'nci dakikada Galatasaray'ın golü geldi. Garry Rodrigues'in ara pasında topla buluşan Linnes, meşin yuvarlağı içeri çevirdi. Kaleciden seken topa tekte vuruş yapan Sofiane Feghouli, sarı-kırmızılı takımı 1-0 öne geçirdi.
19'uncu dakikada Kardemir Karabükspor gole çok yaklaştı. Fernando'nun orta sahada yaptığı top kaybıyla hızlı çıkan Karabük ekibinde ceza sahasında topla buluşan Gabriel Torje vuruşunu yaptı, Fernando Muslera çıkardı. Seken topu Serdar Aziz taca gönderdi.
22'nci dakikada Galatasaray farkı 2'ye çıkardı. Younes Belhanda'nın kullandığı köşe vuruşunda Maicon kafayı vurdu ve topu filelere gönderdi: 2-0.
27'nci dakikada Kardemir Karabükspor farkı 1'e indirdi. Younes Belhanda'nın hatasında topla buluşan Yatabare, düzgün bir vuruşla ağları sarstı: 2-1.
34'üncü dakikada Gomis, Feghouli'ye indirdi, Feghouli aradan Rodrigues'i gördü. Kaleciyle karşı karşıya kalan Rodrigues, Gomis'e pas vermek istedi ancak savunma araya girdi.
42'nci dakikada Belhanda rakibinden sıyrıldı, pasını Fernando'ya aktardı. Brezilyalı oyuncunun vuruşu az farkla dışarı çıktı.
İlk yarı 2-1'lik Galatasaray üstünlüğüyle sona erdi.
49'uncu dakikada Feghouli takım arkadaşının pasında topla buluştu. Ceza sahası içinde bomboş kalan yıldız oyuncu, Gomis'e çıkarttı, savunma araya girdi.
59'uncu dakikada Belhanda'nın pasına hareketlenen Rodrigues topu sürdü ve içeri çevirdi. Feghouli'nin vuruşu kaleciden döndü. Tekrardan gelişen Galatasaray atağında bu kez Belhanda rakiplerinden sıyrılarak ceza sahasına girdi. Faslı oyuncunun topu içeri çevireceği anda ayağı kaydı ve top auta gitti.
65'inci dakikada N'diaye'nin ara pasında Feghouli topla buluştu. Yıldız oyuncu meşin yuvarlağı Gomis'e yolladı, savunma araya girdi ve golü önledi.
67'nci dakikada Fernando orta sahada rakibinden sıyrıldı, pasını Rodrigues'e aktardı. Rodrigues rakibinden sıyrıldı ve ceza sahasından sert bir vuruş yaptı, top direkten dışarı çıktı.
74'üncü dakikada Feghouli iki rakibinden sıyrıldı ve vuruşunu yaptı, kaleci Rybka kurtardı.
80'inci dakikada Latovlevici'nin pasında Garry Rodrigues topla buluştu. Rodrigues'in vuruşu kaleciden sekerken, Feghouli tamamlayamadı.
82'nci dakikada Yatabare Galatasaray ceza sahası içinde yerde kaldı, Kardemir Karabükspor penaltı kazandı.
84'üncü dakikada Seleznyov topun yaşına geçti, ve penaltıyı gole çevirdi. Kardemir Karabükspor beraberliği yakaladı: 2-2.
90'ıncı dakikada Galatasaray tekrardan öne geçti. Belhanda'nın sol kanattan açtığı ortada Maicon düzgün bir vuruş yaptı ve topu filelere gönderdi: 3-2.
Maç, Galatasaray'ın 3-2'lik üstünlüğüyle sona erdi.

Haberin Devamı