Gazete Vatan Logo
Galatasaray Gol tamam şimdi sıra savunmada

Gol tamam şimdi sıra savunmada

Hamza Hamzaoğlu’nun gelişiyle hücumda coşan G.Saray'da yeni hedef ise defansı sağlama almak

Gol tamam şimdi sıra savunmada

PRANDELLI dönemindeki ağır tempolu ve hem pozisyon hem de gol açısında kısır geçen maçlar Hamza Hamzaoğlu’nun gelişiyle biterken, G.Saray taraftarları son 7 resmi maçta adeta futbola doymaya başladı. Sarı-kırmızılı takım hücum anlamında hiçbir problem yaşamayıp bu 7 karşılaşmada tam 28 kez gol sevinci yaşarken özellikle Hamza Hoca’nın aklını kurcalayan bir sorun var.

G.SARAY her maçta bol bol gol atıyor ancak kalesini kapatmayı bir türlü başaramıyor. Şu ana kadar Süper Lig’de oynanıp 5-0 kazanılan Torku Konya maçı hariç sarı-kırmızılılar 9 gol attıkları Balçova Yaşamspor karşılaşmasında bile gol yedi. Bu soruna çözüm arayışı içinde olan Hamza Hamzaoğlu da şu an dört gözle Süper Lig’de devre arasının gelmesini bekliyor.

PRANDELLI ile çıktığı 17 maçta 8 mağlubiyet, 2 beraberlik elde edip sadece 7 kez sahadan mutlu sonla ayrılan G.Saray’ın bir an önce seri galibiyetler alması gerektiği düşünen Hamza Hoca imza atmasının ardından önce bu konuya odaklandı. Bunun için bir önlem planı hazırlayan Hamzaoğlu, sistemi değiştirdi ve daha hücum odaklı bir oyunu tercih etti.

Haberin Devamı

YOĞUN FİKSTÜR ETKİLEDİ

BUNUN karşılılığını fazlasıyla alan genç teknik adam şimdi de takım savunması için kolları sıvadı. Savunmada yapılan bireysel hatalardan yenilen gollerin önüne geçmek isteyen Hamza Hamzaoğlu’nun asıl hedefi ise yalnızca defans oyuncularıyla yapılan değil, tüm oyuncuların birlikte uygulayacağı takım savunmasını kuvvetlendirmek.

TAKIMIN başında bulunduğu kısa sürede yoğun fikstür nedeniyle bu konuya çok fazla eğilemeyen Hamza Hoca, devre arasında yapılacak kampta takım savunmasını kusursuz hale getirip hücumda problem yaşamayan takımını defansta da sorunsuz hale getirmeye çalışacak.